image001.jpg

Activitats al Parc de la Serralada Litoral

 • Recol·lectem herbes per a la nostra Ratafia (Alella)
  ds., 19 de juny
  Al final del Carrer Salvador Espriu
  Us atreviu a fer la vostra pròpia ratafia? Aprendrem a reconèixer i a recol·lectar amb cura les diferents herbes aromàtiques necessàries que podem trobar a la serralada Litoral. Amb el monogràfic de l’endemà la podrem acabar d’elaborar. Cal portar cistell! Relacionat amb el monogràfic del 20/06.
  Compartir
 • Fem la nostra Ratafia! (Alella)
  dg., 20 de juny
  A determinar
  Amb les plantes recollides durant l'itinerari del dia anterior elaborarem la nostra pròpia ratafia, així com també coneixerem els seus secrets i història. Cal portar l'aiguardent i un envàs de vidre gran. També la pròpia mascareta i guants. Relacionat amb el itinerari del 19/06.
  Compartir
 • Nit sota els estels (Vilassar de Dalt)
  ds., 26 de juny
  Parquing de la Roca d'en Toni
  Coneixes les històries que hi ha sobre cada constel·lació? Passejarem sota la màgica nit per poder observar els estels i escoltar les històries que s’amaguen darrera de les seves formacions. Cal portar llanterna o frontal i armilla reflectant.
  Compartir
 • El conte de l'Àvia Remei (La Roca del Vallès)
  dg., 04 de jul.
  Ajuntament de La Roca del Vallès
  La Laia passa un cap de setmana a casa de l'àvia Remei. No li ve gens de gust, segur que s'avorrirà de valent! Però... l'àvia Remei coneix totes les plantes medicinals de la serralada Litoral, i el cap de setmana es converteix en tota una aventura! Ens acompanyeu?
  Compartir
 • Nit de Ratpenats (Santa Maria de Martorelles)
  ds., 10 de jul.
  Lloc a determinar - Sta. Mª Martorellas
  Activitat realitzada juntament amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers i vinculada a la Nit Europea dels Ratpenats, que inclou una xerrada i una passejada amb l’objectiu de localitzar ratpenats. Cal portar lot o frontal i armilla reflectant.
  Compartir
 • Descobrim el Castell de Burriac i les seves llegendes (Cabrera de Mar)
  ds., 17 de jul.
  Biblioteca de Cabrera de Mar
  Coneixeu els secrets i les llegendes que envolten el castell de Burriac? Els descubrirem en aquesta passejada nocturna. Un cop arribem al castell soparem sota els estels (sopar a càrrec dels participants). Cal portar llanterna i armilla reflectant.
  Compartir
 • Entre la natura i l'asfalt (Montornès del Vallès)
  ds., 04 de set.
  Plaça Joventut - Montornès del Vallès
  Què passa allà on es troben la natura i les nostres infraestructures? Investigarem què es perd i qui aconsegueix adaptar-se al xoc de realitats!
  Compartir
 • Seguim el rastre dels animals! (Vallromanes)
  dg., 19 de set.
  C/Llevant amb Av/Vilassar Dalt (Vallro.)
  La serralada Litoral és plena d'animals difícils d'observar, però en podem comprovar la presència si sabem reconèixer els seus rastres! Itinerari-gimcana en què ens convertirem en autèntics experts sobre la fauna del parc!
  Compartir
 • El conte de l'Iu i les Fonts (Argentona)
  dg., 26 de set.
  Font Picant (Argentona)
  Una aventura plena de misteris envolta les fonts de la serralada Litoral... Ens atrevirem a endinsar-nos-hi? Acompanyarem l’Iu en aquest conte. A cada font ens explicarà una aventura i ens demanarà la nostra ajuda. Itinerari teatralitzat seguint la ruta de Wikiloc del Parc de la Serralada Litoral.
  Compartir
 • Fem Art Natura! - Taller de Land Art (Vilanova del Vallès)
  dg., 03 d’oct.
  Lloc a determinar - Vilanova del Vallés
  Aprendrem les bases d'aquest corrent artístic d'art efímer a la natura i farem les nostres pròpies creacions!
  Compartir
 • Fem menjadores pels ocells (Centre Penitenciari Quatre Camins)
  dj., 07 d’oct.
  Centre Penitenciari Quatre Camins
  Els ocells necessiten llocs idonis per poder fer el seu niu: protegits del fred i de la calor, tranquils, amb menjar a prop... Construirem una menjadora pel jardí a partir d’un brik. Així també estarem reutilitzant els envasos que en fem servir a la vida quotidiana. Cal portar un brik.
  Compartir
 • Fem el nostre hotel d'insectes (Cabrils)
  ds., 16 d’oct.
  Lloc a determinar (Cabrils)
  Farem el nostre hotel d'insectes amb alguns materials reciclats o reutilitzats. Coneixerem la pol·linització i aprendrem a valorar i conèixer el paper dels insectes dins els ecosistemes. Relacionat amb el itinerari del dia següent - Descobrim els insectes de la Serralada Litoral!
  Compartir
 • Descobrim els insectes de la Serralada Litoral! (Cabrils)
  dg., 17 d’oct.
  Final del C/ Font de Cabrera (Cabrils)
  Els insectes tenen molta més presència i importància de la que normalment pensem. Farem una descoberta d'aquests a la Serralda Litoral, on hi podem trobar moltes espècies diferents. Aprendrem a distingir-les i a respectar-les. Relacionat amb el monogràfic del dia anterior
  Compartir
 • Coneguem les plantes aromàtiques i medicinals que ens envolten (Teià)
  ds., 23 d’oct.
  Pg. Riera amb Torrent del Molí (Teià)
  Aprendrem a reconèixer, recol·lectar amb cura i utilitzar aquelles plantes aromàtiques i medicinals que ens envolten. Segur que en són moltes més de les que us imagineu! Sortida relacionada amb el taller del dia següent - Remeis de tardor
  Compartir
 • Remeis de tardor (Teià)
  dg., 24 d’oct.
  Lloc a determinar - Teià
  Amb aquest taller coneixerem els remeis naturals que podem fer amb plantes medicinals, així com indicacions per tenir la nostra pròpia farmaciola natural. També farem un tast de les herbes que, preses en infusió, ens ajudaran a millorar la nostra salut. Relacionat amb el itinerari del dia anterior.
  Compartir
 • Gaudim de la tardor amb la Castanyera (Argentona)
  dg., 07 de nov.
  Font Picant (Argentona)
  Quan arriba la tardor, arriba la Castanyera! Farem una passejada per conèixer els secrets que amaguen aquests boscos durant la tardor de la mà de la castanyera del Parc de la Serralada Litoral.
  Compartir
 • Els nostres bolets! (Òrrius)
  ds., 13 de nov.
  Sant Bartomeu de Cabanyes (Òrrius)
  Descobrirem els bolets que podem trobar a la Serralada Litoral, mentre fem una caminada. Després els classificarem i farem una petita exposició amb les varietats trobades. Cal portar cistell!
  Compartir
 • Sentit a sentit - El conte dels sentits (Vilanova del Vallès)
  dg., 21 de nov.
  C/ Alosa amb C/ Merla (Vilanova Vallès)
  Coneixeu els sentits? A través d’un conte, diferents jocs i elements de la natura els descobrirem i els posarem a prova. Us hi atreviu?
  Compartir