Colònies · Sortides · Treballs de síntesi

Extraescolars · Menjadors · Casals

"El valor de les nostres decisions es reflecteix en un treball ple d'entusiasme, un tracte proper i una feina acurada."

Copyright AULA BGT SL 2016

Powered by: Aula BGT Serveis SL

Activitats al Parc de la Serralada Litoral
Sun, Mar 01
Plaça de Joan Matons
Seguim el conte de l'Iu i les fonts (Sta Maria de Martorelles) 2020
Una aventura plena de misteris envolta les fonts de la Serralada Litoral... Us atreviu a endinsar-vos-hi? Acompanyarem l'Iu en aquest conte. A cada font ens explicarà una aventura i ens demanarà la nostra ajuda.
Compartir
Sat, Mar 07
Inici camí Antiga Mutua Cabrils
Connectem-nos al Bosc (Cabrils) 2020
Farem un petit itinerari i anirem realitzant diferents activitats per entrar en íntim contacte amb la natura. Arribarem fins al “laberint” d’Òrrius: un bonic racó amagat al bosc que ens sorprendrà amb la seva màgia, convidant-nos a parar el temps i desconnectar del dia a dia.
Compartir
Sat, Mar 21
Font Picant Cabrera
Quin temps farà avui? (Cabrera de Mar) - 2020
Voleu saber quin temps farà avui? Aprendrem a fer les nostres petites prediccions meteorològiques amb l'observació d'aquells elements que tenim més a l'abast, com poden ser els núvols o altres elements naturals que ens envolten.
Compartir
Sat, Mar 21
Cabrera de Mar
Construïm els nostres aparells meteorològics (Cabrera de Mar) 2020
Farem els nostres propis aparells meteorològics per poder utilitzar-los a Casa. D’aquesta manera podrem mesurar i veure de ben a prop quanta pluja cau i quin vent fa. Cal portar una garrafa o ampolla de 1,5 l de plàstic buides.
Compartir
Sun, Apr 19
Bosc Màgic (la Roca Valles)
Siguem Instagrammers de la Serralada Litoral (La Roca del Vallès) - 2020
Serem capaços de fotografiar tots els elements que el guia proposi? El grup que ho aconsegueixi podrà fer-se amb el diploma especial d'Instagramer del Parc de la Serralada Litoral! Cal portar un mòbil amb Instagram i Internet, pot ser un per grup.
Compartir
Sat, Apr 25
Can Parcala (Fundació El Maresme)
Les Abelles i els seus enemics (Can Parcala, Argentona) - 2020
Visita a l’apiari de Can Parcala, on es duu a terme el projecte ecosocial de la Fundació Maresme. Cal portar pantaló de recanvi, sabata alta i cantimplora, i informar de possibles al·lèrgies a plantes o insectes. (infants majors de 5 anys)
Compartir
Sat, May 09
Cabrera de Mar
Descobrim l'astronomia en família (Vilassar de Dalt) - 2020
Descobrirem l'astronomia a través d’un projector estel·lar i els planetes com a protagonistes. També farem el nostre propi planisferi per localitzar les constel·lacions que puguem observar des de qualsevol lloc.
Compartir
Sat, May 16
Punt d'informació de Can Boquet
Nit sota els estels (Vilassar de Dalt) - 2020
Coneixes les històries que hi ha sobre cada constel·lació? Passejarem sota la màgica nit per poder observar els estels i escoltar les històries que s’amaguen darrera de les seves formacions. Cal portar lot o frontal i armilla reflectant.
Compartir
Sun, May 24
Premiá de Dalt
Fem el nostre herbari virtual (Natusfera) (Premià de Dalt) - 2020
Identificarem plantes, arbustos i arbres que formen part de la serralada Litoral. A més, aprendrem a utilitzar l'aplicació Natusfera i introduirem les nostres observacions per col·laborar en aquesta xarxa naturalista. Cal portar mòbil amb l’App.
Compartir
Sun, May 31
Piscina Santa Agnes
Distingim les papallones de la Serralada Litoral (Sta Agnés Malanyanes, La Roca del Vallès) - 2020
Les papallones tenen molta més presència i importància de la que normalment pensem. Farem una descoberta d'aquests petits insectes a la serralda Litoral, on hi podem trobar moltes espècies diferents. Aprendrem a distingir-les i a respectar-les.
Compartir
Sat, Jun 13
Ajuntament de Martorelles
Vivim la Serralada Litoral medieval (visita teatralitzada) (Martorelles) - 2020
La serralada Litoral ha tingut presència humana des de principi dels temps, durant l'època medieval també. Coneixerem algunes històries, de la mà d'un habitant d'aquella època, fent una passejada fins a les restes del castell de Sant Miquel.
Compartir
Sat, Jun 27
Parròquia Sant Martí de Teià
Recol·lectem herbes per fer ratafia (Teià) - 2020
Us atreviu a fer la vostra pròpia ratafia? Aprendrem a reconèixer i a recol·lectar amb cura les diferents herbes aromàtiques necessàries que podem trobar a la serralada Litoral. Amb el monogràfic de l’endemà la podem acabar d'elaborar. Cal portar cistell!
Compartir
Sun, Jun 28
A determinar
Fem la nostra Ratafia (Teià) - 2020
Amb les plantes recollides durant l'itinerari del dia anterior elaborarem la nostra pròpia ratafia, així com també coneixerem els seus secrets i història. L'aiguardent es pot portar o reservar prèviament a l'organització. Cal portar un envàs de vidre gran.
Compartir
Sat, Jul 04
A determinar
Nit de ratpenats (Montornés del Vallès) - 2020
Activitat realitzada juntament amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers, que inclou una xerrada i passejada amb l'objectiu de localitzar ratpenats. Cal portar lot o frontal i armilla reflectant.
Compartir
Sun, Jul 12
Capella del Coll de Parpers
Passegem per la Via Romana (Visita teatralitzada) (Argentona) - 2020
Els romans formen part de la història de la serralada Litoral i encara en podem trobar alguns senyals. Coneixerem el seu pas per aquestes terres de la mà d'un habitant d'aleshores, que ens proposarà proves per entendre el seu dia a dia. Ens hi acompanyeu?
Compartir
Sun, Sep 13
Centre Cultural de Can Lleonart
Fem una enodescoberta familiar (Alella) - 2020
Què en sabeu de la DO Alella? N'aprendrem una mica més sobre aquesta denominació d’origen i sobre la seva evolució al llarg de la història, tot seguint un joc de pistes pels voltants d'Alella i de les seves vinyes.
Compartir
Sat, Sep 19
Biblioteca Ilturo
Descobrim el castell de Burriac i les seves llegendes (sortida nocturna soparem al castell) Cabrera de Mar - 2020
Coneixeu els secrets i les llegendes que envolten el castell de Burriac? Els descubrirem en aquesta passejada nocturna. Un cop arribem al castell soparem sota els estels (sopar a càrrec dels participants). Cal portar lot i armilla reflectant.
Compartir
Sat, Sep 26
A determinar
Fotografiem la natura (Òrrius) - 2020
Minicurs d'iniciació a la fotografia de natura i paisatge. Aprendrem trucs per trobar les imatges més interessants i els posarem en pràctica. Per acabar, visualitzarem i comentarem les fotografies fetes durant el matí. Cal portar càmera de fotos.
Compartir
Sun, Oct 04
Aparcament costat Cementiri nou Argenton
L'aventura de l'aigua maresmenca (Argentona) - 2020
Cada cop que plou les rieres i els rierols són protagonistes a la serralada Litoral i al Maresme en general. En aquesta aventura plena de proves i jocs descobrirem com es formen, com ens afecten i un munt de coses més. Veniu a descobrir-ho!
Compartir
Sat, Oct 17
A determinar
Fem el nostre hotel d'insectes (Cabrils ) - 2020
Farem el nostre hotel d'insectes amb materials reciclats o reutilitzats. Coneixerem la pol·linització i aprendrem a valorar i el paper dels insectes dins dels ecosistemes. Cal portar un recipient metàl·lic o de plàstic (llauna d’olives gran, pot de ColaCao...).
Compartir
Sun, Oct 18
A determinar
Netegem els nostres boscos (Cabrils) - 2020
La presència humana cada dia malmet més els boscos i l'entorn natural que ens envolta. Farem una jornada de neteja del bosc més proper, prenent consciència d’aquest problema. Hi voleu col·laborar? Cal portar guants.
Compartir
Sat, Oct 24
A determinar
Coneguem les plantes aromàtiques i medicinals que ens envolten (Alella) - 2020
Aprendrem a reconèixer, recol·lectar amb cura i utilitzar aquelles plantes aromàtiques i medicinals que ens envolten. Segur que en són moltes més de les que us imagineu! (Sortida relacionada amb el monogràfic del dia següent).
Compartir
Sun, Oct 25
A determinar
Remeis de tardor (Alella)
Amb aquest taller coneixerem els remeis naturals que podem fer amb plantes medicinals, així com indicacions per tenir la nostra pròpia farmaciola natural. També farem un tast de les herbes que, preses en infusió, ens ajudaran a millorar la nostra salut.
Compartir
Sun, Nov 08
A determinar
Gaudim la tardor amb la Castanyera (Argentona)
Quan arriba la tardor, arriba la Castanyera! Farem una passejada per conèixer els secrets que amaguen aquests boscos durant la tardor de la mà de la castanyera del Parc de la Serralada Litoral.
Compartir
Sat, Nov 14
A determinar
Els nostres bolets (Òrrius) - 2020
Descobrirem els bolets que podem trobar a la serralada Litoral, mentre fem una caminada. Després els classificarem i farem una petita exposició amb les varietats trobades. Cal portar cistell!
Compartir
Sun, Nov 22
A determinar
Sentit a sentit (el conte dels sentits) (Vilanova del Vallès) - 2020
Coneixeu els sentits? A través d’un conte, diferents jocs i elements de la natura els descobrirem i els posarem a prova. Us hi atreviu?
Compartir
Sat, Nov 28
A determinar
Orientem-nos al bosc! (Vallromanes) - 2020
Us sabeu orientar al bosc? Podreu demostrar els vostres coneixements realitzant un joc d'orientació ben especial per equips tot descobrint la Serralada Litoral.
Compartir
Sun, Dec 13
A determinar
Anem a buscar el Tió (Vallromanes) - 2020
Seguint unes proves pel bosc arribarem al cau dels tions, on cada tió tindrà el nom de la seva família, per portar-lo a casa i cuidar-lo bé fins el dia més esperat. Podeu fer-nos arribar els vostres tions o reservar-ne un de nou (20 €).
Compartir