Colònies · Sortides · Treballs de síntesi

Extraescolars · Menjadors · Casals

"El valor de les nostres decisions es reflecteix en un treball ple d'entusiasme, un tracte proper i una feina acurada."

Copyright AULA BGT SL 2016

Powered by: Aula BGT Serveis SL

CREACIÓ DE CONTES

Apendrem el procés d’escriure un conte, els diferents gèneres i la importància de deixar lliure la imaginació, la espontaneitat de l’escriptura. Realitzarem d’exercicis respiratoris i de veu per poder explicar-los.

Objectius: Desenvolupar l’escriptura creativa. Aprendre quina és l’estructura d’un conte. Fomentar la imaginació i creativitat. Exercitar la memòria i tècniques mnemotècniques. Descobrir el conte com a eina per a expressar conflictes interns.

CAPOEIRA

Aproximació als instruments musicals (berimbao, carbasses, panderetes)  i ritmes de la música afro-brasilera, exhibició de la dansa i aprenentatge d’alguns passos bàsics.

Objectius: Conèixer nous instruments musicals. Apropar-nos altres cultures. Conèixer nous ritmes i possibilitats psicomotrius. Promoure valors com la igualtat i el respecte de les diferències.

DANSES CATALANES

Iniciació en els passos i elements bàsics d’una de les expressions de la cultura populars catalana que reuneix cada cop més adeptes entre el jovent, el ball de bastons. També és possible aprendre el mític ball de la Sardana en comptes del ball de bastons.

Objectius: Comprendre la importància del fenomen  festiu en els processos socials i culturals. Fomentar aquestes expressions de cultura popular tradicional.

ARQUEOLOGIA

Aprendrem les veritats i mentides d’aquesta disciplina, com treballen els arqueòlegs, què són els estrats i els tresors que amaguen. Les eines, i les tècniques de camp i laboratori i les disciplines secundàries que ens cal conèixer.

Objectius: Introduir el mètode científic. Divulgar les tècniques de gestió i conservació del patrimoni. Promoure la cultura de l’esforç i el respecte a l’entorn. Introduir en disciplines com la història, l’art, la geologia, la biologia, etc.

ENERGIA RENOVABLE

La dependència dels combustibles fòssils ha fet trigar els avenços tecnològics nets en matèria d’energia. Aprendrem les principals característiques dels diferents models energètics sostenibles, les oportunitats que ens brinden i les limitacions que encara tenen tot passant una bona estona. A més experimentarem amb aquestes tecnologies i construïrem una cuina solar.

Objectius: Despertar l’interès per qüestions energètiques i de medi ambient. Promoure la responsabilitat en les accions quotidianes i veure la seva trascendència. Conèixer les energies renovables, les seves possibilitats i limitacions.

MALABARISMES

Construcció de malabars (boles i carioques) amb material senzill; pràctica de les diferents disciplines malabars de la mà d’un malabarista professional.

Objectius: Conèixer de més a prop el món del circ. Desenvolupar noves habilitats psicomotrius. Promoure l’interès per l’activitat física dins un context de companyonia i respecte per les diferències.

INSTRUMENTS MUSICALS RECICLATS

Realització d’instruments de percussió, corda i vent amb material de reciclatge. Aprenentatge del ús musical d’aquest instruments.

Objectius: estimular la creativitat i el sentit del ritme. Realitzar composicions musicals en grup.

BOLLYWOOD I DANSA DEL VENTRE

Aproximació a la música índia, exhibició de la dansa i aprenentatge d’alguns passos bàsics.

Objectius: Conèixer nous ritmes i melodies. Apropar-nos altres cultures. Conèixer nous ritmes i possibilitats psicomotrius. Promoure valors com la igualtat i el respecte per la diferència.

TATUATGES DE HENNA

Elaboració de henna, i creació de tatuatges per part dels alumnes.

Objectiu: conèixer les tradicions índies, objectius i tipus de dibuix i què volen dir. Elaborar la henna i veure i practicar la seva aplicació.

IOGA

Començarem amb exercics de relaxació i respiració. Practicarem algunes postures bàsiques d’aquest exercici terapèutic d’origen indi.

Objectius: Endinsar-nos en la cultura budista, coneixer l’exercici del ioga i els diferents tipus. Descobrir el ioga com a eina per a centrar-nos i estar a gust amb nosaltres mateixos.

TAI-TXI

Aprendrem alguns passos d’aquest art marcial xinès, ens endinsarem en la seva filosofia i començarem a coordinar alguns dels seus exercicis.

Objectius: endinsar-nos en la cultura xinesa i en l’art marcial com quelcom més enllà de la defensa o l’atac, eines per el benestar, centralment personal i còsmic.

PERCUSSIÓ I MÚSIQUES DEL MÓN

El ritme i la percussió corporal com a primera manifestació musical de la història i eina per al desenvolupament físic. Aprenentatge de diferents ritmes tant amb el cos com amb objectes. Dels ritmes primitius a la música electrònica. Aproximació ritmes i instruments originaris de diferents cultures.

Objectius: Estimular el sentit del ritme. Realitzar creacions musicals col·lectives. Promoure l’interès per altres cultures. Apropar-nos a altres formes de fer música.

TREMP A L'OU I ESCRIPTURA MEDIEVAL

Elaboració de pintura a partir de pigments d’origen mineral, oli de llinosa, etc, amb una recepta originaria dels monestirs de l’Edat Mitjana. Creació i pintura de la nostra miniatura, i escut d’armes.

Objectius: Introduir els alumnes al món medieval. Conèixer la recepta medieval de les tintures i colors que veiem en els escrits medievals. Saber els motius que portaven a definir un escut d’armes. Expressar-se plàsticament.

ARQUITECTURA MEDIEVAL

Coneixerem els principals elements arquitectònics dels estils romànic i gòtic civil i religiós, la seva importància al camp i les ciutats a través de maquetes i materials diversos. Això ens permetrà entendre la societat medieval, el seu pensament i la transformació de l’entorn.

Objectius: Introduir els alumnes al món medieval. Conèixer dos estils artístic de suma importància al nostre país. Estimular la lògica espacial i la gestió de l’entorn.

LA PREHISTÒRIA

Repassarem l’evolució del gènere homo a nivell fisiològic i cultural. Coneixerem els principals aspectes de la vida quotidiana a la prehistòria: el foc, les eines, la caça, etc. Després aprendrem a fer pintures rupestres.

Objectius: Situar-nos  a la prehistòria, posar-nos a la pell dels nostres avantpassats.

CREACIÓ PLÀSTICA, LES AVANTGUARDES ARTÍSTIQUES

Apropament a les avantguardes artístiques del segle XX, els símbols i signes, les vinculacions socials i polítiques. A través de diverses tècniques elaborarem un mural col·lectiu amb les icones d’aquests moviments artístics.

Objectius: conèixer les característiques de les avantguardes artístiques del segle XX. Desenvolupar  les capacitats visuals i plàstiques.

TEATRE: QUÈ VOL DIR SER PALLASSO?

Entrenament en arts escèniques i exercicis teatrals. Coneixerem aquesta tècnica teatral basada en la comicitat, la innocència i l’amistat, treballant diferents recursos escènics com la mirada al públic i l’expressió corporal. Perdrem la vergonya i descobrirem el nostre pallasso interior.

Objectius: Desenvolupar habilitats psicomotrius dels infants. Utilitzar el llenguatge no verbal per comunicar-nos. Mostrar-nos davant dels companys, promoure l’amor propi i la pertinença al grup.

URBANISME, EL PLÀ CERDÀ

Coneixerem les característiques dels diferents models de ciutat i com aquestes han evolucionat al llarg del temps. A partir de mapes, maquetes i altres materials visualitzarem i analitzarem els models urbans amb un especial interès pel model de l’Eixample barceloní.

Objectius: Entendre l’evolució de les trames urbanes. Introduir elements racionals en la gestió de l’espai. Estimular la lògica i l’anàlisi espacials.

URBANISME ROMÀ

A través de maquetes i materials diversos aprendrem les principals característiques de la societat romana, el plànol de les ciutats, els edificis, etc.

Objectius: Introduir la cultura i la societat romanes. Estimular la lògica espacial i la planificació de l’entorn.

JOCS ROMANS

Apendrem a divertir-nos com ho feien els romans fa segles: amb materials de fàcil abast, es convinaran jocs de taula i de pilota (Duodecima Scripta, Felix Sex, etc.)

Objectius: Introduir la cultura i la societat romanes. Estimular la lògica, el treball en equip i l’activitat esportiva.