CAPOEIRA

Aproximació als instruments musicals (berimbao, carbasses, panderetes)  i ritmes de la música afro-brasilera, exhibició de la dansa i aprenentatge d’alguns passos bàsics.

Objectius: Conèixer nous instruments musicals. Apropar-nos altres cultures. Conèixer nous ritmes i possibilitats psicomotrius. Promoure valors com la igualtat i el respecte de les diferències.

ENERGIA RENOVABLE

La dependència dels combustibles fòssils ha fet trigar els avenços tecnològics nets en matèria d’energia. Aprendrem les principals característiques dels diferents models energètics sostenibles, les oportunitats que ens brinden i les limitacions que encara tenen tot passant una bona estona. A més experimentarem amb aquestes tecnologies i construïrem una cuina solar.

Objectius: Despertar l’interès per qüestions energètiques i de medi ambient. Promoure la responsabilitat en les accions quotidianes i veure la seva trascendència. Conèixer les energies renovables, les seves possibilitats i limitacions.

MALABARISMES

Construcció de malabars (boles i carioques) amb material senzill; pràctica de les diferents disciplines malabars de la mà d’un malabarista professional.

Objectius: Conèixer de més a prop el món del circ. Desenvolupar noves habilitats psicomotrius. Promoure l’interès per l’activitat física dins un context de companyonia i respecte per les diferències.

TEATRE: QUÈ VOL DIR SER PALLASSO?

Entrenament en arts escèniques i exercicis teatrals. Coneixerem aquesta tècnica teatral basada en la comicitat, la innocència i l’amistat, treballant diferents recursos escènics com la mirada al públic i l’expressió corporal. Perdrem la vergonya i descobrirem el nostre pallasso interior.

Objectius: Desenvolupar habilitats psicomotrius dels infants. Utilitzar el llenguatge no verbal per comunicar-nos. Mostrar-nos davant dels companys, promoure l’amor propi i la pertinença al grup.

BOLLYWOOD I DANSA DEL VENTRE

Aproximació a la música índia, exhibició de la dansa i aprenentatge d’alguns passos bàsics.

Objectius: Conèixer nous ritmes i melodies. Apropar-nos altres cultures. Conèixer nous ritmes i possibilitats psicomotrius. Promoure valors com la igualtat i el respecte per la diferència.

LA PREHISTÒRIA

Repassarem l’evolució del gènere homo a nivell fisiològic i cultural. Coneixerem els principals aspectes de la vida quotidiana a la prehistòria: el foc, les eines, la caça, etc. Després aprendrem a fer pintures rupestres.

Objectius: Situar-nos  a la prehistòria, posar-nos a la pell dels nostres avantpassats.

IOGA

Començarem amb exercics de relaxació i respiració. Practicarem algunes postures bàsiques d’aquest exercici terapèutic d’origen indi.

Objectius: Endinsar-nos en la cultura budista, coneixer l’exercici del ioga i els diferents tipus. Descobrir el ioga com a eina per a centrar-nos i estar a gust amb nosaltres mateixos.

TAI-TXI

Aprendrem alguns passos d’aquest art marcial xinès, ens endinsarem en la seva filosofia i començarem a coordinar alguns dels seus exercicis.

Objectius: endinsar-nos en la cultura xinesa i en l’art marcial com quelcom més enllà de la defensa o l’atac, eines per el benestar, centralment personal i còsmic.

PERCUSSIÓ I MÚSIQUES DEL MÓN

El ritme i la percussió corporal com a primera manifestació musical de la història i eina per al desenvolupament físic. Aprenentatge de diferents ritmes tant amb el cos com amb objectes. Dels ritmes primitius a la música electrònica. Aproximació ritmes i instruments originaris de diferents cultures.

Objectius: Estimular el sentit del ritme. Realitzar creacions musicals col·lectives. Promoure l’interès per altres cultures. Apropar-nos a altres formes de fer música.

TREMP A L'OU I ESCRIPTURA MEDIEVAL

Elaboració de pintura a partir de pigments d’origen mineral, oli de llinosa, etc, amb una recepta originaria dels monestirs de l’Edat Mitjana. Creació i pintura de la nostra miniatura, i escut d’armes.

Objectius: Introduir els alumnes al món medieval. Conèixer la recepta medieval de les tintures i colors que veiem en els escrits medievals. Saber els motius que portaven a definir un escut d’armes. Expressar-se plàsticament.

PERCUSSIÓ CORPORAL

Us proposem d’introduir-vos al món de la Percussió però d’una manera ben diferent: utilitzant el nostre cos com a instrument! No us podeu arribar a imaginar la quantitat de sons que podem fer sols! Amb l’ajuda de la nostra monitora, explorarem les diferents sonoritats corporals i ens coordinarem per a crear i interpretar temes tots junts!

HIP-HOP

Coneixerem un moviment artístic i cultural originari del Sud del Bronx i Harlem a Nova York, el Hip hop. Aprendrem d’on ve i que significa. Us ensenyarem diferents passos bàsics d’aquest moviment així com també el passos d’una coreografia.

DANSA CREATIVA

Si ens sabem escoltar bé, segur que el nostre cos ens té moltes coses a dir. Sabrem expressar-les al ritme de la música? Adquirirem consciència corporal i crearem entre tots una seqüència d’emocions explicades a través del cos i el moviment.

JOCS DEL MÓN

Coneixerem jocs de diverses zones del món, els diferents materials amb els que s’elaboren i les regles i valors que promouen els jocs de cultures diferents de la nostra.

Objectius: Promoure l’interès pels productes culturals d’altres llocs del món. Promoure la igualtat, la solidaritat i el respecte per la diferència. Aprendre noves formes i regles de joc.

JOCS ROMANS

Apendrem a divertir-nos com ho feien els romans fa segles: amb materials de fàcil abast, es convinaran jocs de taula i de pilota (Duodecima Scripta, Felix Sex, etc.)

Objectius: Introduir la cultura i la societat romanes. Estimular la lògica, el treball en equip i l’activitat esportiva.

JOCS TRADICIONALS CATALANS

Coneixença i pràctica de diversos jocs populars catalans que han anat perdent espai davant el progressiu augment dels jocs tecnològics i informàtics.

Objectius: Foment del joc tradicional com a element d’oci. Despertar l’interès per elements qüotidians de la cultura popular catalana. Promoure les relacions intergeneracionals.

ESCUTS I JOCS MEDIEVALS

Immersió en el món medieval. Elaboració de pigments naturals amb una recepta de l’edat mitjana. Creació d’un escut d’armes integrant el món medieval i els interessos i gustos del grup.

Objectius: Situar els alumnes dins el món medieval. Estimular la seva imaginació. Expressar idees i gustos que els defineixen,  fomentant el treball en equip.

GIMCANES TEMÀTIQUES

Circuit de proves contrarellotge d’enginy, manuals, psicomotrius, jocs cooperatius i d’expressió corporal, ambientades en els següents temes o en el que ens proposeu. Disposem d’un ventall de possibilitats per a la vostra celebració, també en festes senyalades com carnestoltes, setmana cultural, Sant Jordi, fi de curs, etc.

  • L’aventura del cavaller: ambientada en l’Edat Mitjana

  • Mediterrània: cultura mediterrània, natura i tradicions

  • Astronomia: el sistema solar i els cossos celests.

JOCS PSICOMOTRIUS I SENSORIALS

Realització d’un circuit de jocs amb materials de jocs cooperatiu. Jocs sensorials, taller d’olors, sabors i tacte, el paracaigudes, punteria i molts d’altres.

Objectius: Estimular els sentits i la mobilitat. Descobrir la intensitat dels sentits i conèixer el que ens agrada. Promoure el joc cooperatiu.

PLANETARI

A través d'un planetari audiovisual mòbil observarem les constel·lacions i cossos celestes. Observarem la cúpula del planetari com si es tracés del cel de debò i ens iniciarem en aquesta disciplina científica.

Objectius: Despertar la curiositat i l’interès per la ciència. Conèixer els principals cossos celestes que podem observar les nits clares.

EXPRESSIÓ CORPORAL: MIM, CLOWN I/O TEATRE

Entrenament en arts escèniques i exercicis teatrals. Moure’ns, ballar, sentir i parlar descobrint les possibilitats interpretatives del nostre cos i la nostra veu.

Objectius: Desenvolupar habilitats psicomotrius dels infants. Utilitzar el llenguatge no verbal per comunicar-nos. Mostrar-nos davant dels companys, promoure l’amor propi i la pertinença al grup.

Colònies · Sortides · Treballs de síntesi

Extraescolars · Menjadors · Casals

"El valor de les nostres decisions es reflecteix en un treball ple d'entusiasme, un tracte proper i una feina acurada."

Copyright AULA BGT SL 2016

Powered by: Aula BGT Serveis SL