Colònies · Sortides · Treballs de síntesi

Extraescolars · Menjadors · Casals

"El valor de les nostres decisions es reflecteix en un treball ple d'entusiasme, un tracte proper i una feina acurada."

Copyright AULA BGT SL 2016

Powered by: Aula BGT Serveis SL

NARRACIÓ I CREACIÓ DE CONTES

Un contacontes explicarà contes de tradició oral catalana i realitzarà una sèrie d’exercicis interpretatius per a que els alumnes expressin oralment, ja sigui contes coneguts com de creació pròpia.

Objectius: Desenvolupar l’expressió oral i escrita. Exercitar la memòria i tècniques mnemotècniques. Aprendre quina és l’estructura d’un conte. Fomentar la imaginació i la creativitat.

BOLLYWOOD I DANSA DEL VENTRE

Aproximació a la música índia, exhibició de la dansa i aprenentatge d’alguns passos bàsics.

Objectius: Conèixer nous ritmes i melodies. Apropar-nos altres cultures. Conèixer nous ritmes i possibilitats psicomotrius. Promoure valors com la igualtat i el respecte per la diferència.

JOCS TRADICIONALS CATALANS

Coneixença i pràctica de diversos jocs populars catalans que han anat perdent espai davant el progressiu augment dels jocs tecnològics i informàtics.

Objectius: Foment del joc tradicional com a element d’oci. Despertar l’interès per elements qüotidians de la cultura popular catalana. Promoure les relacions intergeneracionals.

DANSES CATALANES

Iniciació en els passos i elements bàsics d’una de les expressions de la cultura populars catalana que reuneix cada cop més adeptes entre el jovent, el ball de bastons. També és possible aprendre el mític ball de la Sardana en comptes del ball de bastons.

Objectius: Comprendre la importància del fenomen festiu en els processos socials i culturals. Fomentar aquestes expressions de cultura popular tradicional.

PERCUSSIÓ I MÚSIQUES DEL MÓN

El ritme i la percussió corporal com a primera manifestació musical de la història i eina per al desenvolupament físic. Aprenentatge de diferents ritmes tant amb el cos com amb objectes. Dels ritmes primitius a la música electrònica. Aproximació ritmes i instruments originaris de diferents cultures.

Objectius: Estimular el sentit del ritme. Realitzar creacions musicals col·lectives. Promoure l’interès per altres cultures. Apropar-nos a altres formes de fer música.

TITELLES DE PAL I FELTRE

Amb diversos materials els alumnes aprendran a construir la seva pròpia titella.

Objectius: Foment de les habilitats en treball manual, la creativitat i construcció d’objectes útils a partir de diversos materials senzills.

JOCS DEL MÓN

Coneixerem jocs de diverses zones del món, els diferents materials amb els que s’elaboren i les regles i valors que promouen els jocs de cultures diferents de la nostra.

Objectius: Promoure l’interès pels productes culturals d’altres llocs del món. Promoure la igualtat, la solidaritat i el respecte per la diferència. Aprendre noves formes i regles de joc.

ESCUTS I JOCS MEDIEVALS

Immersió en el món medieval. Elaboració de pigments naturals amb una recepta de l’edat mitjana. Creació d’un escut d’armes integrant el món medieval i els interessos i gustos del grup.

Objectius: Situar els alumnes dins el món medieval. Estimular la seva imaginació. Expressar idees i gustos que els defineixen,  fomentant el treball en equip.

GIMCANES TEMÀTIQUES

Circuit de proves contrarellotge d’enginy, manuals, psicomotrius, jocs cooperatius i d’expressió corporal, ambientades en els següents temes o en el que ens proposeu. Disposem d’un ventall de possibilitats per a la vostra celebració, també en festes senyalades com carnestoltes, setmana cultural, Sant Jordi, fi de curs, etc.

  • L’aventura del cavaller: ambientada en l’Edat Mitjana

  • Mediterrània: cultura mediterrània, natura i tradicions

  • Astronomia: el sistema solar i els cossos celests.

CREACIÓ PLÀSTICA, PINTEM COM EN MIRÓ

Apropament a l’obra de Joan Miró, els símbols i signes de la seva obra. Amb plantilles elaborarem un mural col·lectiu amb les icones mironianes.

Objectius: conèixer l’obra de l’artista català. Desenvolupar  les capacitats visuals i plàstiques.

JOCS PSICOMOTRIUS I SENSORIALS

Realització d’un circuit de jocs amb materials de jocs cooperatiu. Jocs sensorials, taller d’olors, sabors i tacte, el paracaigudes, punteria i molts d’altres.

Objectius: Estimular els sentits i la mobilitat. Descobrir la intensitat dels sentits i conèixer el que ens agrada. Promoure el joc cooperatiu.

PLANETARI

A través d'un planetari audiovisual mòbil observarem les constel·lacions i cossos celestes. Observarem la cúpula del planetari com si es tracés del cel de debò i ens iniciarem en aquesta disciplina científica.

Objectius: Despertar la curiositat i l’interès per la ciència. Conèixer els principals cossos celestes que podem observar les nits clares.

JOC DE L'OCA GEGANT

Jugar amb un taulell gegant a un joc de l'oca molt especial; les proves a realitzar són: mímica, dibuix, jocs i un munt de sorpreses!

Objectius: passar una bona estona exercitant diferents disciplines artístiques i psicomotrius.

CAPOEIRA

Aproximació als instruments musicals (berimbao, carbasses, panderetes)  i ritmes de la música afro-brasilera, exhibició de la dansa i aprenentatge d’alguns passos bàsics.

Objectius: Conèixer nous instruments musicals. Apropar-nos altres cultures. Conèixer nous ritmes i possibilitats psicomotrius. Promoure valors com la igualtat i el respecte de les diferències.

JOGUINES RECICLADES

Realització de joguines amb materials reciclats dins el context d’ educació en la sostenibilitat.

Objectius: Estimular la imaginació i la creació artesanal de joguines amb materials reciclats. Promoure el jocs cooperatius i d’habilitats motrius i cognitives.

EXPRESSIÓ CORPORAL: MIM, CLOWN I/O TEATRE

Entrenament en arts escèniques i exercicis teatrals. Moure’ns, ballar, sentir i parlar descobrint les possibilitats interpretatives del nostre cos i la nostra veu.

Objectius: Desenvolupar habilitats psicomotrius dels infants. Utilitzar el llenguatge no verbal per comunicar-nos. Mostrar-nos davant dels companys, promoure l’amor propi i la pertinença al grup.

PAPER MATXÉ

Elaboració d’una guardiola de paper matxé amb paper utilitzat. A partir de elements comuns cada alumne realitzarà una figura diferent  amb un objectiu funcional i decoratiu.

Objectius: Promoure la creació manual i artesanal d’objectes funcionals. Fomentar la cultura de l’estalvi com a base per a la bona gestió dels recursos.

MALABARS

Taller de malabars (PRI) Construcció de malabars (bolas i cariocas) amb material senzill; pràctica de les diferents disciplines malabars, tant amb els objectes elaborats com amb d'altres (diábolo, masas, bastons, plats xinesos, etc.)

Objectius: Conèixer més d'a prop el mòn del circ. Realitzar noves habilitats psicomotrius. Promoure l'interés per l'activitat física dintre del companyerisme i el respecte per les diferències.

ARQUEOLOGIA

Aprendrem les veritats i mentides d’aquesta disciplina, com treballen els arqueòlegs, què són els estrats i els tresors que amaguen. Les eines, i les tècniques de camp i laboratori i les disciplines secundàries que ens cal conèixer.

Objectius: Introduir el mètode científic. Divulgar les tècniques de gestió i conservació del patrimoni. Promoure la cultura de l’esforç i el respecte a l’entorn. Introduir en disciplines com la història, l’art, la geologia, la biologia, etc.

ENERGIA RENOVABLE

La dependència dels combustibles fòssils ha fet trigar els avenços tecnològics nets en matèria d’energia. Aprendrem les principals característiques dels diferents models energètics sostenibles, les oportunitats que ens brinden i les limitacions que encara tenen tot passant una bona estona. A més experimentarem amb aquestes tecnologies i construïrem una cuina solar.

Objectius: Despertar l’interès per qüestions energètiques i de medi ambient. Promoure la responsabilitat en les accions quotidianes i veure la seva trascendència. Conèixer les energies renovables, les seves possibilitats i limitacions.

ASTRONOMIA

Aprendrem el funcionament del sistema solar, coneixerem els seus planetes i les constel.lacions. Acabarem el taller construïnt el nostre propi planistel.

Objectius: Despertar la curiositat i l’interès per la ciència. Conèixer els principals cossos celests que podem observar les nits clares. Estimular el treball manual amb uns objectius didàctics.

LA PREHISTÒRIA

Repassarem l’evolució del gènere homo a nivell fisiològic i cultural. Coneixerem els principals aspectes de la vida quotidiana a la prehistòria: el foc, les eines, la caça, etc. Després aprendrem a fer pintures rupestres.

Objectius: Situar-nos  a la prehistòria, posar-nos a la pell dels nostres avantpassats.

URBANISME, EL PLÀ CERDÀ

Coneixerem les característiques dels diferents models de ciutat i com aquestes han evolucionat al llarg del temps. A partir de mapes, maquetes i altres materials visualitzarem i analitzarem els models urbans amb un especial interès pel model de l’Eixample barceloní.

Objectius: Entendre l’evolució de les trames urbanes. Introduir elements racionals en la gestió de l’espai. Estimular la lògica i l’anàlisi espacials.

URBANISME ROMÀ

A través de maquetes i materials diversos aprendrem les principals característiques de la societat romana, el plànol de les ciutats, els edificis, etc.

Objectius: Introduir la cultura i la societat romanes. Estimular la lògica espacial i la planificació de l’entorn.

ARQUITECTURA MEDIEVAL

Coneixerem els principals elements arquitectònics dels estils romànic i gòtic civil i religiós, la seva importància al camp i les ciutats a través de maquetes i materials diversos. Això ens permetrà entendre la societat medieval, el seu pensament i la transformació de l’entorn.

Objectius: Introduir els alumnes al món medieval. Conèixer dos estils artístic de suma importància al nostre país. Estimular la lògica espacial i la gestió de l’entorn.

MALABARISMES

Construcció de malabars (boles i carioques) amb material senzill; pràctica de les diferents disciplines malabars de la mà d’un malabarista professional.

Objectius: Conèixer de més a prop el món del circ. Desenvolupar noves habilitats psicomotrius. Promoure l’interès per l’activitat física dins un context de companyonia i respecte per les diferències.

INSTRUMENTS MUSICALS RECICLATS

Realització d’instruments de percussió, corda i vent amb material de reciclatge. Aprenentatge del ús musical d’aquest instruments.

Objectius: estimular la creativitat i el sentit del ritme. Realitzar composicions musicals en grup.

TATUATGES DE HENNA

Elaboració de henna, i creació de tatuatges per part dels alumnes.

Objectiu: conèixer les tradicions índies, objectius i tipus de dibuix i què volen dir. Elaborar la henna i veure i practicar la seva aplicació.