Coneixerem els accidents naturals de la Garrotxa i el seu paisatge. 

On es fa? Les Preses (La Garrotxa)

 

Activitats:

Visita a la fageda d'en Jordà: La fageda d'en Jordà és considerat un dels boscos més bonics de Catalunya. Els faigs són uns arbres prims i alts, verds a la primavera i grocs a la tardor, amb el tronc ple de taques de diferents tons grisos. Us explicarem tot el que cal saber per poder-ne gaudir més tot passejant.

Visita de la zona volcànica: Croscat i Santa Margarida: A Catalunya també tenim volcans, però tranquils! Ja no són actius! La última erupció que es coneix fou fa 11.000 anys. En aquesta zona podem trobar uns 40 cons volcànics. Coneixem-los!

Coneguem el bosc: fauna i flora: Us ensenyarem a descobrir el bosc i la importància del medi ambient. Reconeixerem quins arbres trobem, quins arbusts i plantes protegeix i quins animals s'hi amaguen.

Taller de plantes medicinals i aromàtiques: Algunes de les plantes són com perfum, i d'altres tenen propietats medicinals! Descobrim quines són. Després ens podrem fer una bosseta amb algunes d'elles per a que el nostre armari faci olor de flors!

Gimcana pel bosc de la Pedra Tosca: Hi ha un bosc que amaga un munt de secrets, a més a més, us hi tindrem preparades algunes proves, com endevinalles i jocs que ens ajudaran a recordar tot allò que hem après!

 

Objectius:

- Participar en els tallers i activitats proposades, treballant valors com la solidaritat i la convivència amb els companys i companyes.

- Adquirir noves habilitats i destreses que promoguin el desenvolupament integral dels nens i nenes.

- Aprendre diversos conceptes i valors emprant el joc com a eina metodològica.

- Potenciar el desenvolupament de la imaginació i la creativitat.

- Aprendre a conviure i a respectar les normes establertes per part de la casa de colònies, els monitors i els tècnics de les activitats.