Els nostres itineraris estan pensats per descobrir l'entorn més immediat tot passant una bona estona. Recorreguts per espais naturals, històrics i artístics. Passejades amb explicacions i activitats amenes per aprendre i sintetitzar coneixements.

EL PARK GÜELL, ELS SEUS RACONS PARLEN DE GAUDÍ (INF + PRI)

Visita del parc per a descobrir alguns dels racons ideats per Gaudí i introduir els nens i nenes en la seva innovadora manera de treballar. Els nens i nenes d' EI i CI faran un trencadís gegant i els de CM i CS complementaran la visita amb una gimcana que li donarà un caire lúdic a la vegada que consolidarà els coneixements.

EL DELTA DEL LLOBREGAT, NATURA VERSUS CIVILITZACIÓ (INF + PRI)

El Delta del Llobregat és un paradís natural enmig de grans infraestructures industrials i de serveis. L'itinerari proposa l'estudi de les característiques de l'ecosistema i incideix en la interacció de l'home amb el medi natural. A la tarda visitarem la vora del riu, amb els estanys de cal Tet i ca l'Arana.

DESCOBERTA DEL LITORAL (INF + PRI)

Passejant per les platges del Maresme, aprendrem com es formen les platges, quins éssers vius hi podem trobar: petxines, algues, cucs, etc. Recollirem, farem forats a la sorra i descobrirem sorpreses. Ens acostarem al port d'Arenys per veure els diferents vaixells i xarxes de pesca de la mà d'un pescador de veritat.

DESCOBERTA DEL BOSC (INF + PRI)

Itinerari que ens permetrà descobrir els principals elements del bosc mediterrani. A través de l’observació, taules dicotòmiques i altres elements aprendrem a distingir les principals espècies animals i vegetals de l’àrea mediterrània amb material il·lustrat. Confeccionarem el nostre propi herbari a partir de diverses mostres que localitzem durant l’itinerari sense malmetre l’entorn. Dia de diversió i aprenentatge tot gaudint de la natura.  Oferim la possibilitat de realitzar aquesta activitat en altres espais naturals com la Serralada de Marina o el Corredor, entre d’altres.

ELS ECOSISTEMES DELS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ (PRI)

Itinerari entorn dels ecosistemes característics d’aquest Parc Natural. Es para una especial atenció als processos humans de transformació i protecció del paisatge, a la vegetació dels boscos de ribera i les aus com a indicador ecològic. La visita acaba a l’observatori elevat del Mas del Matà, antigues sitges d’arròs convertides en un excel·lent mirador de l’Empordà i el Golf de Roses.

LES ILLES MEDES, UN PARADÍS BIOLÒGIC (PRI)

Introducció a la realitat geològica, ornitològica d’aquesta important reserva marina. Recorregut amb vaixell al voltant de les Illes Medes i observació de la fauna i la flora submarines a través de les finestres panoràmiques situades a la part inferior del vaixell.

VIATGE A BARCINO, LA BARCELONA ROMANA (PRI)

Viatjarem en el temps fins a Barcino per conèixer l’urbanisme d’una ciutat romana, així com els trets principals de la religió, la política i la societat d’aquest període i entrarem al Museu d’Història de la Ciutat. Per la tarda, amb els de CI realitzarem un taller de mosaic i amb CM i CS continuarem amb el recorregut romà.

LA BARCELONA MEDIEVAL, UN CASC ANTIC PLE DE SECRETS (PRI)

Apropament al món medieval a partir de la capital catalana. Distingirem els estils romànic i gòtic. Veurem com va afectar a l’urbanisme de la ciutat l’expansió catalana pel Mediterrani. Aprendrem com era l’organització gremial, i la importància de l’Església dins la societat. Per la tarda els alumnes ampliaran els seus coneixemenst visitant la resta del Casc Antic: el barri del raval.

EL MODERNISME, L'ARQUITECTURA QUE VESTEIX BARCELONA (PRI)

Coneixerem l’estil artístic del Modernisme inspirat en les formes de la natura, la modernitat i el món oriental. Visitarem els edificis més emblemàtics del període: Casa Batlló, Casa Ametller, La Pedrera* i Sagrada Família*. Opció de visitar el Parc Güell per la tarda.

ELS VOLCANS D'OLOT I LA FAGEDA D'EN JORDÀ (PRI)

Sortida i descoberta d’aquest espai emblemàtic de la comarca de la Garrotxa. Coneixerem les principals característiques del paisatge i la conformació del territori a partir del seu origen volcànic i com això ha marcat la realitat social i cultural de la zona.

MONTJÜIC, UN INDRET NATURAL PLE D'HISTÒRIA (PRI)

Montjuïc és un indret natural ple d'històries de la ciutat. Proposem un itinerari diversificat que mostri les possibilitats d'aquesta muntanya i els serveis que ha donat a la ciutat al llarg dels temps, des de la ubicació del cementiri dels jueus fins a les Olimpíades del 92, passant per atractives visites com la del Jardí Botànic.

EL PLA URBANÍSTIC DE CERDÀ, EL NOU BARRI DE L'EIXAMPLE (PRI)

A través d'un itinerari per l'Eixample, coneixerem el per què de l'enderroc de les muralles al s.XIX i el resultat urbanístic del projecte d'Idelfons Cerdà. Veurem la seva evolució a través del temps, coneixerem el seu impacte social i analitzarem els diferents elements de la seva estructura com a edificis, mobiliari urbà, etc. A la tarda, els alumnes de Primària construiran la seva pròpia mansana ideal a partir d'un retallable.

EL CREIXEMENT URBANÍSTIC, DE BARCINO AL 22@ (PRI)

Analitzarem els canvis urbanístics que ha patit la ciutat de Barcelona a través de la seva història: fundació romana de la ciutat, creixement medieval (Barri Gòtic i barri de la Ribera), Pla Cerdà i vil·la olímpica.

EL RAVAL, MOSAIC DE CULTURES (PRI)

Mitjançant un itinerari històric pel barri i el treball de camp, analitzarem el perfil social del barri, i conceptes com la integració, la immigració, la diversitat cultural i la convivència.

GIRONA, UN PASSEIG PER L'EDAT MITJANA I EL MÓN JUEU (PRI)

Analitzarem el període medieval en una ciutat cabdal per la història de Catalunya. Estudiarem l’arquitectura, la religió i la societat a través dels diferents indrets que anirem visitant: Catedral*, muralles, Monestir de Sant Pere de Galligans, Banys Àrabs, Call i Museu dels jueus.

*Entrada no inclosa

BESALÚ, CAPITAL DEL COMTAT MEDIEVAL (PRI)

Itinerari lúdic i didàctic per aquesta emblemàtica població garrotxina d’origen medieval. Visita i gimcana passant pel pont romànic, la miqvé jueva* i per les esglésies de Sant Pere i Sant Vicenç. Ideal per a assimilar els trets generals de la societat, l’art i les religions l’Edat Mitjana.

El preu no inclou el transport ni les entrades marcades amb (*)

L'IMAGINARI DE DALÍ (PRI)

Al seu teatre-museu de Figueres* aprofundirem en l’obra d’aquest artista tant particular mentre ens endinsem en el seu món interior tot descobrint el surrealisme.

TARRACO, LA CIUTAT IMPERIAL (PRI)

Viatjarem fins l’antiga capital de la tarraconensis per estudiar els trets més importants de la història i la cultura romana. Visitarem els indrets romans més destacats de la ciutat: les muralles, el fòrum, el circ, l’amfiteatre i el museu arqueològic.

Possibilitat de reduir l'itinerari a 1/2 dia, així com d'ampliar-lo amb la visita a la Pedrera del Mèdol*

*Transport no inclós.

Colònies · Sortides · Treballs de síntesi

Tallers a l'aula

Colònies · Sortides · Treballs de síntesi

Tallers a l'aula

933 190 338

  • Blanca Facebook Icono
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco

Copyright AULA BGT SL 2020

Powered by: Aula BGT Serveis SL