Descobrirem l’Empordà a partir de la visita al seu patrimoni històric i natural més emblemàtic com els Aiguamolls, les runes d’Empúries i les Illes Medes.

 

Activitats:

Ruïnes d’Empúries: Recorregut per aquest jaciment arqueològic que inclou un itinerari comentat per les restes de les ciutats grega i romana i la visita al Museu Monogràfic on s’exposen les peces més importants i il·lustratives que s’han trobat a Empúries.

Fauna i Flora de les dunes: Coneixerem les dificultats que han de fer front els diferents organismes vius que viuen a les dunes de davant de l’alberg.

Joc de Nit i Nit Musical: Joc de nit la primera nit (després de sopar) i ball la segona i última nit.

Port Pesquer: Passeig pel port de l'Escala i identificació dels diferents arts de pesca que s’utilitzen. Funcionament de la subhasta del peix a la llotja. Transport amb carrilet fins al port.

Illes Medes: Viatge en vaixell de visió submarina des de l'Estartit fins a l’arxipèlag de les Illes Medes, un indret d’extraordinari valor biològic i ecològic per la varietat d’espècies i ambients en un paisatge de gran bellesa, únic a Catalunya (cal transport. Preu del vaixell no inclòs).

 

Objectius:

- Ensenyar a l’alumnat conceptes de d’història generals i introduir-lo en la història del territori.

- Desenvolupar la capacitat d’observació, la capacitat de percepció, la creativitat i la curiositat.

- Valorar i respectar el medi natural i el patrimoni històric i artístic.

- Aprofundir en el coneixement del medi natural, i les seves característiques.

- Aprendre a conviure tot respectant les normes i els companys.

- Fomentar la participació i la interacció entre els alumnes per aprendre a valorar el treball en equip.