Descobrirem el litoral, tot identificant els diversos ecosistemes i éssers que hi habiten. Despertarem l'nterès dels nens i nenes pel món marí. 

 

* opció d’anar a les Illes Medes, entrada no inclosa.

 

Activitats:

Introducció i jocs de coneixença: Presentació de l'estada, introducció de conceptes bàsics i jocs al voltant de l'alberg.

La xarxa tròfica: Explicarem el delicat equilibri que ha de mantindre la cadena alimentària de les espècies i tot seguit jugarem a un joc on cada un de nosaltres representarà algún dels éssers d'una xarxa concreta.

El paisatge i la costa catalana: La costa pot ser pedregosa, de sorra, plana o tenir grans penya-segats. Com és la costa de l'alberg? Fem una passejada i parlem de la petjada humana.

Descoberta del litoral: estudi de la platja i dels seus ecosistemes:Anirem a passejar per la platja i parlarem del mar, la sorra i el vent. Observarem quina mena de fauna i flora trobem i considerarem el per què. Recollirem mostres per al laboratori marí que analitzarem després.

Laboratori d'espècies marines: Us podem ensenyar un mètode científic per saber el nom de les restes d'animals i plantes que hem trobat: són les claus dicotòmiques. Així, podrem arribar a descobrir quines espècies hem recollit!

Fem de científics: Gimcana del mar: Comprovarem la nostra eficiència com a científics a través de diverses proves lúdiques que, per a la seva superació, haurem de demostrar que som polits, exactes, metòdics o observadors.

 

Objectius:

- Motivar a l'anàlisi de tota la informació que es va recollint durant l'itinerari.

- Adquirir noves habilitats i destreses que promoguin el desenvolupament integral dels nens i nenes.

- Aprendre diversos conceptes i valors emprant el joc com a eina metodològica.

- Aprendre a conviure i a respectar les normes establertes per part de l'alberg, els monitors i els tècnics de les activitats.