BOLLYWOOD I DANSA DEL VENTRE

Aproximació a la música índia, exhibició de la dansa i aprenentatge d’alguns passos bàsics.

Objectius: Conèixer nous ritmes i melodies. Apropar-nos altres cultures. Conèixer nous ritmes i possibilitats psicomotrius. Promoure valors com la igualtat i el respecte per la diferència.

JOCS TRADICIONALS CATALANS

Coneixença i pràctica de diversos jocs populars catalans que han anat perdent espai davant el progressiu augment dels jocs tecnològics i informàtics.

Objectius: Foment del joc tradicional com a element d’oci. Despertar l’interès per elements qüotidians de la cultura popular catalana. Promoure les relacions intergeneracionals.

DANSES CATALANES

Iniciació en els passos i elements bàsics d’una de les expressions de la cultura populars catalana que reuneix cada cop més adeptes entre el jovent, el ball de bastons. També és possible aprendre el mític ball de la Sardana en comptes del ball de bastons.

Objectius: Comprendre la importància del fenomen festiu en els processos socials i culturals. Fomentar aquestes expressions de cultura popular tradicional.

PERCUSSIÓ I MÚSIQUES DEL MÓN

El ritme i la percussió corporal com a primera manifestació musical de la història i eina per al desenvolupament físic. Aprenentatge de diferents ritmes tant amb el cos com amb objectes. Dels ritmes primitius a la música electrònica. Aproximació ritmes i instruments originaris de diferents cultures.

Objectius: Estimular el sentit del ritme. Realitzar creacions musicals col·lectives. Promoure l’interès per altres cultures. Apropar-nos a altres formes de fer música.

TITELLES DE PAL I DE FELTRE

Amb diversos materials els alumnes aprendran a construir la seva pròpia titella.

Objectius: Foment de les habilitats en treball manual, la creativitat i construcció d’objectes útils a partir de diversos materials senzills.

JOCS DEL MÓN

Coneixerem jocs de diverses zones del món, els diferents materials amb els que s’elaboren i les regles i valors que promouen els jocs de cultures diferents de la nostra.

Objectius: Promoure l’interès pels productes culturals d’altres llocs del món. Promoure la igualtat, la solidaritat i el respecte per la diferència. Aprendre noves formes i regles de joc.

ESCUTS I JOCS MEDIEVALS

Immersió en el món medieval. Elaboració de pigments naturals amb una recepta de l’edat mitjana. Creació d’un escut d’armes integrant el món medieval i els interessos i gustos del grup.

Objectius: Situar els alumnes dins el món medieval. Estimular la seva imaginació. Expressar idees i gustos que els defineixen,  fomentant el treball en equip.

GIMCANES TEMÀTIQUES

Circuit de proves contrarellotge d’enginy, manuals, psicomotrius, jocs cooperatius i d’expressió corporal, ambientades en els següents temes o en el que ens proposeu. Disposem d’un ventall de possibilitats per a la vostra celebració, també en festes senyalades com carnestoltes, setmana cultural, Sant Jordi, fi de curs, etc.

  • L’aventura del cavaller: ambientada en l’Edat Mitjana

  • Mediterrània: cultura mediterrània, natura i tradicions

  • Astronomia: el sistema solar i els cossos celests.

CREACIÓ PLÀSTICA, PINTEM COM EN MIRÓ

Apropament a l’obra de Joan Miró, els símbols i signes de la seva obra. Amb plantilles elaborarem un mural col·lectiu amb les icones mironianes.

Objectius: conèixer l’obra de l’artista català. Desenvolupar  les capacitats visuals i plàstiques.

JOCS PSICOMOTRIUS I SENSORIALS

Realització d’un circuit de jocs amb materials de jocs cooperatiu. Jocs sensorials, taller d’olors, sabors i tacte, el paracaigudes, punteria i molts d’altres.

Objectius: Estimular els sentits i la mobilitat. Descobrir la intensitat dels sentits i conèixer el que ens agrada. Promoure el joc cooperatiu.

PLANETARI

A través d'un planetari audiovisual mòbil observarem les constel·lacions i cossos celestes. Observarem la cúpula del planetari com si es tracés del cel de debò i ens iniciarem en aquesta disciplina científica.

Objectius: Despertar la curiositat i l’interès per la ciència. Conèixer els principals cossos celestes que podem observar les nits clares.

JOC DE L'OCA GEGANT

Jugar amb un taulell gegant a un joc de l'oca molt especial; les proves a realitzar són: mímica, dibuix, jocs i un munt de sorpreses!

Objectius: passar una bona estona exercitant diferents disciplines artístiques i psicomotrius.

Colònies · Sortides · Treballs de síntesi

Extraescolars · Menjadors · Casals

"El valor de les nostres decisions es reflecteix en un treball ple d'entusiasme, un tracte proper i una feina acurada."

Copyright AULA BGT SL 2016

Powered by: Aula BGT Serveis SL