Analitzarem els canvis urbanístics que ha patit la ciutat de Barcelona a través de la seva història: fundació romana de la ciutat, creixement medieval (Barri Gòtic i Barri de la Ribera), Pla Cerdà, Vil·la Olímpica, el Fòrum i anàlisi del futur: el 22@.

 

Activitats:

Barcino: la Barcelona romana (1/2 dia): Coneixerem Barcino, la primera Barcelona, el seu fòrum, el temple i les seves muralles.

Barchinona (1/2 dia): La Barcelona medieval: aprendrem com la ciutat romana es va transformar a l’edat mitjana en una ciutat cabdal en el comerç del mediterrani.

La Barcelona Moderna (1/2 dia): Les transformacions urbanístiques d’una ciutat assetjada per una època difícil: la revolta de 1640, la guerra del 1714, la destrucció del barri de la Ribera, la construcció de la Ciutadella...

Contemporaneïtat i Modernisme (1/2 dia): Característiques d’una ciutat que traspassa les seves muralles i esdevé una ciutat moderna. La nova societat industrial, el modernisme i altres avantguardes.

La Nova Barcelona (1/2 dia): Com ha crescut la ciutat amb els grans esdeveniments? Les Olimpíades, el Fòrum de les Cultures i els nous reptes d’una Barcelona sense muralles però amb fronteres naturals.

Joc de nit i vetllada

 

Objectius:

- Motivar a l'anàlisi de tota la informació que es va recollint durant l'itinerari.

- Fomentar l'esperit crític de l'alumne mitjançant el contrast d'informacions i opinions diverses.

- Mostrar-se participatiu, solidaritzant-se de forma responsable i exercitant-se en els principis bàsics de la convivència.

- Respectar institucions diverses: museus, parcs, monuments... així com el patrimoni cultural, històrico-artístic i mediambiental.