VIATGE A BARCINO, LA BARCELONA ROMANA

Viatjarem en el temps fins a Barcino per conèixer l'urbanisme d'una ciutat romana, així com els trets principals de la religió, la política i la societat d'aquest període a través d'un paissatge per les seves muralles, els antics carrers i la visita al Museu d'Història de la Ciutat*. A la tarda els alumnes faran un taller de teatre mitològic.

*Entrada gratuïta fins als 16 anys, grups majors de 16 anys entrada no inclosa.

VIATGE A BARCINO, VIA INSTAGRAM

Viatjarem en el temps fins a Barcino per conèixer l'urbanisme d'una ciutat romana, així com els trets principals de la religió, la política i la societat d'aquest període a través d'un paisatge per les seves muralles, els antics carrers. Ho farem a través d’una gimcana via Instagram. Acabarem amb la visita al Museu d'Història de la Ciutat*. A la tarda els alumnes faran un taller de teatre mitològic.

*el preu no inclou ni transports ni entrades en cas que fossin necessaris)

LA BARCELONA MEDIEVAL, UN CASC ANTIC PLE DE SECRETS

Apropament al món medieval a partir de la capital catalana. Distingirem els estils romànic i gòtic. Veurem com va afectar a l’urbanisme de la ciutat l’expansió catalana pel Mediterrani. Aprendrem com era l’organització gremial, i la importància de l’Església dins la societat. Per la tarda els alumnes ampliaran els seus coneixemenst visitant la resta del Casc Antic: el barri del raval.

EL GÒTIC DE BARCELONA, VIA INSTAGRAM

A través d’una gimcana via Instagram descobrirem els secrets del barri Gòtic de Barcelona. Els seus carrers, els seus edificis més emblemàtics i significatius,… Tot ho anirem descobrint mentre en fem les millors imatges.

 *el preu no inclou ni transports ni entrades en cas que fossin necessaris)

EL MODERNISME, L'ARQUITECTURA QUE VESTEIX BARCELONA

Coneixerem l’estil artístic del Modernisme inspirat en les formes de la natura, la modernitat i el món oriental. Visitarem els edificis més emblemàtics del període: Casa Batlló, Casa Ametller, La Pedrera* i Sagrada Família*. Opció de visitar el Parc Güell per la tarda.

EL PARK GÜELL, ELS SEUS RACONS PARLEN DE GAUDÍ

Visita del parc per a descobrir alguns dels racons ideats per Gaudí i introduir els alumnes en la seva innovadora manera de treballar: el Modernisme. Es complementarà la visita amb una gimcana que li donarà un caire lúdic que consolida els coneixements.

LA FI DE L'ANTIC RÈGIM I LA INDUSTRIALITZACIÓ

Mitjançant una visita al barri de Sant Pere, descobrirem com era la societat gremial de l’antic règim i la seva moral de treball. Entendrem alhora les ruptures psicològiques que implicava l’arribada d’un nou model socioeconòmic.

BARCELONA I L'ONZE DE SETEMBRE DE 1714, CIUTAT MILITAR

Ens traslladarem a principis del segle XVIII per tal de posar-nos en la pell dels barcelonins de l’època. Analitzarem, recorrent el barri i l’antiga línia del front, les causes i conseqüències de la Guerra de Successió generals per al Principat i particularment en el cas del barri de la Ribera de Barcelona, la zona que va patir els majors combats i va ser castigada amb l’enderrocament de bona part de les cases per construir una ciutadella militar.

EL CREIXEMENT URBANÍSTIC, DE BARCINO AL 22@

Analitzarem els canvis urbanístics que ha patit la ciutat de Barcelona a través de la seva història: fundació romana de la ciutat, creixement medieval (Barri Gòtic i barri de la Ribera), Pla Cerdà i vil·la olímpica.

MONTJÜIC, UN INDRET NATURAL PLE D'HISTÒRIA

Montjuïc és un indret natural ple d'històries de la ciutat. Proposem un itinerari diversificat que mostri les possibilitats d'aquesta muntanya i els serveis que ha donat a la ciutat al llarg dels temps, des de la ubicació del cementiri dels jueus fins a les Olimpíades del 92, passant per atractives visites com la del Jardí Botànic.

EL RAVAL, MOSAIC DE CULTURES

Mitjançant un itinerari històric pel barri i el treball de camp, analitzarem el perfil social del barri, i conceptes com la integració, la immigració, la diversitat cultural i la convivència.

BESALÚ, CAPITAL DEL COMTAT MEDIEVAL

Itinerari lúdic i didàctic per aquesta emblemàtica població garrotxina d’origen medieval. Visita i gimcana passant pel pont romànic, la miqvé jueva* i per les esglésies de Sant Pere i Sant Vicenç. Ideal per a assimilar els trets generals de la societat, l’art i les religions l’Edat Mitjana.

El preu no inclou el transport ni les entrades marcades amb (*)

ELS VOLCANS D'OLOT I LA FAGEDA D'EN JORDÀ

Sortida i descoberta d’aquest espai emblemàtic de la comarca de la Garrotxa. Coneixerem les principals característiques del paisatge i la conformació del territori a partir del seu origen volcànic i com això ha marcat la realitat social i cultural de la zona.

GIRONA, UN PASSEIG PER L'EDAT MITJANA I EL MÓN JUEU

Analitzarem el període medieval en una ciutat cabdal per la història de Catalunya. Estudiarem l’arquitectura, la religió i la societat a través dels diferents indrets que anirem visitant: Catedral*, muralles, Monestir de Sant Pere de Galligans, Banys Àrabs, Call i Museu dels jueus.

*Entrada no inclosa

L'IMAGINARI DE DALÍ

Al seu teatre-museu de Figueres* aprofundirem en l’obra d’aquest artista tant particular mentre ens endinsem en el seu món interior tot descobrint el surrealisme.

ELS ECOSISTEMES DELS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ

Itinerari entorn dels ecosistemes característics d’aquest Parc Natural. Es para una especial atenció als processos humans de transformació i protecció del paisatge, a la vegetació dels boscos de ribera i les aus com a indicador ecològic. La visita acaba a l’observatori elevat del Mas del Matà, antigues sitges d’arròs convertides en un excel·lent mirador de l’Empordà i el Golf de Roses.

LES ILLES MEDES, UN PARADÍS BIOLÒGIC

Introducció a la realitat geològica, ornitològica d’aquesta important reserva marina. Recorregut amb vaixell al voltant de les Illes Medes i observació de la fauna i la flora submarines a través de les finestres panoràmiques situades a la part inferior del vaixell.

TARRACO, LA CIUTAT IMPERIAL

Viatjarem fins l’antiga capital de la tarraconensis per estudiar els trets més importants de la història i la cultura romana. Visitarem els indrets romans més destacats de la ciutat: les muralles, el fòrum, el circ, l’amfiteatre i el museu arqueològic.

Possibilitat de reduir l'itinerari a 1/2 dia, així com d'ampliar-lo amb la visita a la Pedrera del Mèdol*

*Transport no inclós.

Colònies · Sortides · Treballs de síntesi

Tallers a l'aula

Colònies · Sortides · Treballs de síntesi

Tallers a l'aula

933 190 338

  • Blanca Facebook Icono
  • Blanco Icono de Instagram
  • Twitter Icono blanco

Copyright AULA BGT SL 2020

Powered by: Aula BGT Serveis SL