Reviurem la història i les costums dels romans tot visitant la ciutat imperial i les restes arqueològiques dels seus voltants.

* opció d’anar a la Pedrera del Mèdol i la Vil.la dels Munts.

 

Activitats:

Visita a Tarraco: Descoberta dels edificis que conformen la ciutat romana de Tarraco: les muralles, el fòrum, el museu arqueològic, el circ, l'amfiteatre entre d'altres, tot recolzant-nos en alguns exercicis del dossier que realitzarem junts.

Taller de ceràmica romana: Farem un repàs de l'evolució artística d'aquesta artesania i experimentarem nosaltres mateixos la tècnica i la creativitat decorativa fent-nos una petita àmfora.

Teatre i mitologia I: Lectura per grups de diferents mites grecoromans com Èdip, Mart i Venus o Prometeu, a desenvolupar com a sketch teatral on els finals de les històries queden oberts, potenciant així la imaginació dels alumnes.

L'exèrcit romà: escuts i formacions: Presentació de l'exèrcit romà i les seves tècniques de guerra i realització d'un escut propi amb relleu que pintarem de color plata, daurat o bronze.

Festa romana: Representarem les obres creades i assajades prèviament tot divertint-nos!

Urbanisme romà: Repassarem els conceptes urbanístics apresos durant la visita a Tarraco gràcies a una maqueta amb la qual muntarem la ciutat romana ideal.

Olimpíades i jocs romans: Baixarem a la platja per practicar esport a la grecoromana, realitzant algunes de les proves olímpiques, com el salt de llargada o el llançament de disc, i aprendrem jocs romans per a totes les edats tan coneguts com el tres en ratlla o la baldufa.

 

Objectius:

- Participar en els tallers i activitats proposades, treballant valors com la solidaritat i la convivència amb els companys i companyes.

- Adquirir noves habilitats i destreses que promoguin el desenvolupament integral dels nois i noies.

- Potenciar el desenvolupament de la imaginació i la creativitat.

- Aprendre a conviure i a respectar les normes establertes per part de l'alberg, els monitors i els tècnics de les activitats.