D'una manera divertida coneixerem els orígens de Catalunya i la vida a l'Edat Mitjana.

 

Activitats:

Visita al Santuari de Ripill: Us explicarem com vivien els monjos, quines eren les seves tasques i com n'eren d'importants aquests edificis en una època plena de guerres!

Tremp a l'ou: Voleu provar de fer-vos un quadre com feien amb la tècnica que utilitzaven per fer les pintures medievals? Farem nosaltres mateixos els pigments per a pintar al tremp!

Gimcana: la història de Catalunya: Us proposem un joc d'orientació ple de diferents proves. Amb una brúixola i algunes indicacions, haurem d'aprendre a trobar el recorregut correcte per les muntanyes del Pirineu, on trobareu diferents personatges de la història de Catalunya que us explicaran la seva història i us desafiaran a superar la seva prova!

Escuts i jocs medievals (PRI): Fem-nos un escut com els nobles amb el dibuix que més ens agradi i sortim a jugar amb les batalles més divertides!

Urbanisme medieval (ESO): Us ensenyarem la nostra maqueta de la ciutat medieval tot explicant-vos com van canviar les ciutats durant l'Edat Mitjana i, a més a més, us ensenyarem a fer-vos un castell per a que descobriu totes les seves parts!

El romànic: visita a Queralbs: Farem una excursió a aquest petit poble d'arquitectura típica dels Pirineus, on imaginarem la vida quotidiana i visitarem la seva església, un dels exemples de la presència del romànic a Catalunya. Compararem aquest estil arquitectònic amb el del Santuari de Ripoll, fent així una síntesi del que hem après de l'Alta i Baixa Edat Mitjana.

 

Objectius:

- Participar en els tallers i activitats proposades, treballant valors com la solidaritat i la convivència amb els companys i companyes.

- Adquirir noves habilitats i destreses que promoguin el desenvolupament integral dels nens i nenes.

- Aprendre diversos conceptes i valors emprant el joc com a eina metodològica.

- Potenciar el desenvolupament de la imaginació i la creativitat.

- Aprendre a conviure i a respectar les normes establertes per part de la casa de colònies, els monitors i els tècnics de les activitats.