Els colors i les formes dels paisatges de la Garrotxa han estat font d'inspiració de nombrosos artistes.

 

Activitats:

Visita a la fageda d'en Jordà i zona volcànica: Passejarem pels indrets més emblemàtics de la Garrotxa, tot coneixent la fauna i la flora típiques, i tenint-ne una visió tan científica com artística que ens servirà d'inspiració per als pròxims dies.

Taller de literatura: Lectura i anàlisi de fragments d'obres de diversos autors, per aprendre els gèneres literaris i algunes tècniques. Creació d'un escrit propi, ja sigui narració o poesia.

Taller de pintura (teoria): A través d'imatges i d'experiments pràctics, repassarem la història de la pintura tot incidint en els temes i els estils com en les tècniques pictòriques, així com en la teoria de colors i la perspectiva.

Taller de pintura (pràctica): Després d'haver vist totes les possibilitats, escollirem un tema i un estil i farem un quadre sobre la Garrotxa per dur-nos a casa.

Gimcana pel bosc de la Pedra Tosca: Recorrerem aquest bosc on no només trobarem la bellesa de la natura, sinó també instal·lacions artístiques a l'aire lliure. Les coneixerem tot fent un seguit de proves que ens ajudaran a plantejar-nos el seu significat.

 

Objectius:

- Participar en els tallers i activitats proposades, treballant valors com la solidaritat i la convivència amb els companys i companyes.

- Motivar a l'anàlisi de tota la informació que es va recollint durant l'estada.

- Fomentar l'esperit crític de l'alumne mitjançant el contrast d'informacions i opinions diverses.

- Potenciar el desenvolupament de la imaginació i la creativitat.

- Aprendre a conviure i a respectar les normes establertes per part de la casa de colònies, els monitors i els tècnics de les activitat