oriol.jpg

 L'Oriol l'Esquirol

La història de l'esquirolet del parc. Un itinerari a través d'un conte per als més petits de casa. Anirem descobrint el camí amb les diferents aventures del nostre amic Oriol l'Esquirol. Itinerari teatralitzat!

IMG_20210523_120515.jpg

Gimcana Instagrammer

Serem capaços de fotografiar tots els elements que el guia proposi? El grup que ho aconsegueixi podrà fer-se amb el diploma especial d’Instagrammer! Cal portar un mòbil amb Instagram i Internet, pot ser un per grup. 

materials natura.jpg

Iu el Bruixot

Una aventura plena de misteris... Ens atrevirem a endinsar-nos-hi? Acompanyarem l’Iu en aquest conte. A cada parada ens explicarà una aventura i ens demanarà la nostra ajuda. 

Itinerari teatralitzat!

DSC01029.JPG

La Castanyera

Quan arriba la tardor, arriba la Castanyera! Farem una passejada per conèixer els secrets que amaguen el boscos durant la tardor de la mà de la castanyera.  Itinerari teatralitzat!

IMG_20210704_110941.jpg

L'Àvia Remei

La Laia passa un cap de setmana a casa de l'àvia Remei. No li ve gens de gust, segur que s'avorrirà de valent! Però... l'àvia Remei coneix totes les plantes medicinals de la serralada Litoral, i el cap de setmana es converteix en tota una aventura! Ens acompanyeu a descobrir els secrets remeiers del parc?  Itinerari teatralitzat!

PC160068_edited.jpg

Anem a buscar el Tió!

Seguint unes proves pel bosc arribarem al cau dels tions, on cada tió tindrà el nom de la seva família, per portar-lo a casa i cuidar-lo bé fins el dia més esperat. Podeu fer-nos arribar els vostres tions o reservar-ne un de nou.

IMG-20210411-WA0001.jpg

Observació d'ocells

Què necessitem per començar a observar ocells? Com ho hem de fer perquè sigui fàcil? Començarem a practicar observant i escoltant els ocells més comuns!

unnamed.jpg

Fem el nostre Herbari Virtual

Identificarem plantes, arbustos i arbres que formen part del nostre entorn. A més, aprendrem a utilitzar l’aplicació Natusfera i introduirem les nostres observacions per a col·laborar en aquesta xarxa naturalista. Cal portar mòbil amb l’App.

IMG-20210919-WA0043.jpg

Seguim el rastre d'animals

El nostre entorn està ple d'animals difícils d'observar, però en podem comprovar la presència si sabem reconèixer els seus rastres! Itinerari-gimcana en què ens convertirem en autèntics experts sobre la fauna del parc!

insectes_Escola_Petit_Món_Felisa_Bastida.png

Descobrim els insectes!

Els insectes tenen molta més presència i importància de la que normalment pensem. Farem una descoberta d'aquests al nostre entorn, on hi podem trobar moltes espècies diferents. Aprendrem a distingir-les i a respectar-les.

1280px-Lavandula_angustifolia_01.JPG

Plantes aromàtiques i medicinals

Aprendrem a reconèixer, recol·lectar amb cura i utilitzar aquelles plantes aromàtiques i medicinals que ens envolten. Segur que en són moltes més de les que us imagineu! Sortida relacionada amb el taller del dia següent.

Trompeta_de_la_mort_dubtes.jpg

Els nostres bolets!

Descobrirem els bolets que podem trobar al nostre entorn, mentre fem una caminada. Després els classificarem i farem una petita exposició amb les varietats trobades. Cal portar cistell!

unnamed.jpg

Nit sota els estels!

Coneixes les històries que hi ha sobre cada constel·lació? Passejarem sota la màgica nit per poder observar els estels i escoltar les històries que s’amaguen darrera de les seves formacions. Cal portar lot o frontal i armilla reflectant.

WhatsApp Image 2019-06-29 at 14.17.56.jpeg

Fem la nostra Ratafia

Us atreviu a fer la vostra pròpia ratafia? Aprendrem a reconèixer i a recol·lectar amb cura les diferents herbes aromàtiques necessàries que podem trobar al nostre entorn. Amb el monogràfic de l’endemà la podrem acabar d’elaborar. Cal portar cistell!

DSC01314.JPG

Orientem-nos al bosc!

Farem un petit itinerari i anirem realitzant diferents activitats per entrar en contacte amb la natura i amb nosaltres mateixos i així desconnectar del dia a dia.

prehistoria bgt.jpg

Un dia per la Prehistòria

Descobrirem els secrets que guarden els nostres parcs naturals pel que fa als seus primers pobladors. Ens hi acompanyeu?

WhatsApp Image 2019-05-19 at 13.44.39.jpeg

Presència Romana i Medieval

Els nostres parcs han tingut presència i ocupació humana des del principi dels temps, durant l'epoca Romana i Medieval també. En coneixerem algunes històries d'aleshores tot fent un itinerari. Ho farem de la mà d'un habitant d'aquella època. Itinerari teatralitzat!

Iniciació a la fotografia de la natura!

aigua_Carlos Estrecha Cadiz.png

Farem un itinerari fixant-nos amb l'entorn i aprendrem nocions bàsiques de fotografia. Deixem anar l'artista que tenim dins!

Aquestes propostes es poden canviar i adaptar segons les vostres necessitats, així com les característiques del patrimoni natural i cultural del vostre municipi.