Estada de caire lúdic amb objectius mediambientals i eix temàtic fantàstic. Els follets i les fades del bosc. Recuperem així un dels productes de l’imaginari col·lectiu tradicional.

 

Activitats:

Jocs de coneixença i descoberta de l’entorn.

Conte “Els follets del bosc”: Introducció a l’animació i jocs per prendre contacte amb el grup i perquè els monitors coneguin els alumnes. Coneixerem la casa i els voltants, així com els límits de l’àrea de joc.

Taller de Joguines reciclades: construirem joguines per jocs psicomotrius i creatius.

Joc de nit “salvem el bosc”:  El bosc està malalt i haurem d’ajudar als follets a salvar-lo... esteu preparats??.  Necessitarem que els alumnes duguin lot per aquesta activitat. Problemàtica ambiental.

Itinerari de natura al bosc: Sortida pel bosc del voltant de l’alberg per tal de reconèixer diferents espècies naturals. Recollida d’elements. Necessitarem motxilla, gorra i cantimplora.

La gimcana dels follets: Tot seguint unes indicacions, aprendrem a orientar-nos i a reconèixer diferents senyals que ens van deixant els follets.

Taller recordatori: Amb els elements que hem recollit del bosc, realitzarem un mural-collage artístic que ens podrem endur a l’escola de record.

 

Objectius: 

- Conèixer de més a prop la flora i fauna mediterrània i l’imaginari tradicional.

- Estimular la imaginació i la creativitat.

- Participar en els tallers i activitats proposades, treballant valors com la solidaritat i la convivència amb els companys/es.

- Adquirir nous coneixements naturals.- Adquirir noves habilitats.

- Treballar el control del propi cos:  l'agilitat i la coordinació motora.

- Realitzar instruments i jocs amb material senzill i barat a l’abast de tothom.

- Responsabilitzar-se del material lliurat durant les diferents activitats.

- Aprendre a conviure i a respectar les normes establertes per part de l’alberg,  els monitors i els   tècnics d’activitats.