Recorreguts per espais naturals, històrics, culturals i artístics. Itineraris amb explicacions i activitats amenes per aprendre i sintetitzar coneixements.

A-Modernisme%20%2B%20Creixement%20(12)_e
 El Park Güell i Antoni Gaudí  

Visita del Parc per entendre el projecte ideat per Gaudí en aquesta ciutat-jardí. Coneixerem l'estil propi de l'arquitecte, així com els trets principals del Modernisme com a Art Total. 

 BARCINO: la ciutat Romana

Coneixerem l’urbanisme de la ciutat romana de BARCINO, així com els trets principals de la religió, la política i la societat d’aquest període. Entrarem al Museu d’Història de la Ciutat. 

IMG_20171031_105410_edited.jpg
 BARCHINONA: la ciutat Medieval 

Apropament al món medieval: distingirem els estils romànic i gòtic, entendrem la societat Estamental i els gremis, i descobrirem l’urbanisme de la ciutat, així com el moment històric i l’expansió catalana pel Mediterrani. 

Sortides de dia
 El Modernisme 

Coneixerem l’estil artístic del Modernisme inspirat en les formes de la natura, la modernitat i el món oriental. Veurem els edificis més emblemàtics del període: Casa Batlló, Casa Ametller, La Pedrera i Sagrada Família o Parc Güell 

IMG_20200225_103529_edited.jpg
 BARCINO via Instagram 

Descobrirem la Barcino romana a través d'una gimcana via Instagram ben divertida!  Coneixerem el seu urbanisme, així com la religió, la política i la societat d'aquest període a través de les seves muralles, els antics carrers, la necròpolis, el temple... I el Museu d'Història de la ciutat. 

IMG_20171031_105521_edited.jpg
 Barri Gòtic de Barcelona via Instagram

A través d’una gimcana via Instagram descobrirem els secrets del barri Gòtic de Barcelona: els seus carrers, els edificis emblemàtics, la Catedral, la Plaça Sant Jaume, Sant Felip Neri… Analitzarem la història del barri mentre fem les millors imatges. 

 Creixement Urbanístic de Barcelona

Analitzarem els canvis urbanístics que ha patit Barcelona a través de la seva història: fundació romana de la ciutat, creixement medieval (Barri Gòtic i barri de la Ribera), Pla Cerdà, Vil·la olímpica i Fòrum. Amb especial èmfasi a l'Eixample.

 BESALÚ: comtat Medieval 

Visita i gimcana passant pel pont romànic, la miqvé jueva i per les esglésies de Sant Pere i Sant Vicenç. Ideal per a assimilar els trets generals de la societat, l’art i les religions de l’Edat Mitjana. 

Tarraco-2.jpg
 TARRACO: ciutat imperial 

Viatjarem fins l’antiga capital de la tarraconensis per estudiar els trets més importants de la història i la cultura romana. Visitarem els indrets romans més destacats de la ciutat: les muralles, el fòrum, el circ, l’amfiteatre i el museu arqueològic. 

DSC00747.JPG
 Girona: l'Edat Mitjana i el món jueu  

Analitzarem el període medieval en una ciutat cabdal per la història de Catalunya. Estudiarem l’arquitectura, la religió i la societat a través de diferents indrets: Catedral, muralles, Sant Pere de Galligants, Banys Àrabs, Call i Museu dels jueus..

 GIRONA Medieval (gimcana) 
Illes%20Medes-5_edited.jpg
 Illes medes: paradís biològic 

Introducció a la realitat geològica, ornitològica d’aquesta important reserva marina. Recorregut amb vaixell al voltant de les Illes Medes i observació de la fauna i la flora submarines a través de les finestres panoràmiques situades a la part inferior del vaixell. (ESO)

aiguamolls-emporda.jpg
 Els aiguamolls de l'Empordà  

Itinerari entorn dels ecosistemes característics d’aquest Parc Natural. Gràcies als diferents observatoris, coneixerem els animals que hi viuen, així  com l'estreta relació que tenen amb el paisatge i la importànca de la seva protecció. (ESO).

IMG_20180922_131124.jpg
Cursa d'orientació

Per equips haurem d'interpretar els senyals per trobar les fites proposades. Ens mourem gràcies a un mapa, una brúixola i diferents elements que ens serviran per orientar-nos en un espai natural. Preparats per l'aventura? (ESO-BATX)

Fotos_historia_+_evolució_tecnologica_(2).JPG
 Serralada Litoral: el bosc mediterrani 

A través de l’observació, taules dicotòmiques, rastres i altres elements aprendrem a distingir les principals espècies animals i vegetals de l’àrea mediterrània. Confeccionarem el nostre propi herbari a partir de diverses mostres que localitzem durant l’itinerari. (ESO)

Delta del Llobregat.JPG
 Delta del Llobregat  

El Delta del Llobregat és un paradís natural enmig de grans infraestructures industrials i de serveis. L'itinerari proposa l'estudi de les característiques de l'ecosistema i incideix en la interacció de l'home amb el medi natural. (ESO)