WhatsApp Image 2021-05-28 at 13.56.52.jpeg
 Guardians del bosc 

Per tenir el carnet de Guardià del Bosc, s'ha de ser un expert: a través de l’observació, un quadern de camp i rastres aprendrem qui viu als nostres boscos i com preservar-los. Confeccionarem el nostre propi herbari i farem petites creacions de natura (INF+CI)

Ardilla
 Oriol l'Esquirol (Un conte al bosc) 

A través del conte de l'Oriol l'Esquirol coneixerem quins animals i plantes viuen al bosc i com és la seva vida. Per passar al següent capítol, haurem de superar un petit repte i així, poc a poc, farem un petit itinerari de natura  (INF+PRI)

IMG_20210618_132750.jpg
 Plantes Remeieres 

A través del conte de l'àvia Remei, coneixerem quines són les principals plantes remeieres i per què serveixen. Tot passejant pel bosc, en trobarem algunes i farem el taller d'una bosseta d'olor per endur a casa.  (INF+CI)

WhatsApp Image 2019-10-25 at 13.24.39.jpeg
 Jocs cooperatius i de cohesió 

Som un equip! Així que, entre totes, superarem els diferents reptes i proves proposades i veurem que, si ho fem plegats, sí que podem!  (INF+PRI)

IMG-20150524-WA0006.jpg
 Cursa d'orientació 

Per equips haurem d'interpretar els senyals per trobar les fites proposades. Ens mourem gràcies a un mapa, una brúixola i diferents elements que ens serviran per orientar-nos en un espai natural. Preparats per l'aventura? (PRI)

LA CENSADA (3).JPG
 La castanyera 

Sabíeu que La Castanyera és una senyora molt simpàtica i xerraire? Ella ens ho explicarà tot sobre La Castanyada i ens acompanyarà  a conèixer el bosc, farem un taller de tardor i realitzarem una gimcana per recollir castanyes! Preparats?   (INF+CI)

circ2_edited.jpg
 Iniciació al circ 

El món del circ: farem el nostre tastet com a malabaristes, acròbates i pallassos per conèixer els diferents trucs i secrets que fan del circ un món tan màgic i divertit. (EI+PRI)

 Carnet de boletaire (gimcana) 

Aquesta tardor ens traurem el carnet de boletaire! I per això haurem de convertir-nos ens experts del bosc, conèixer els principals bolets que hi viuen, i quins animals i plantes els acompanyen... a través d'una gimcana de natura ens posarem a prova. Ho aconseguirem?  (PRI)

20210224_094242.jpg
 La prehistòria 

A través d'un taller d'arqueologia, trobarem restes prehistòriques que ens permetran descobrir com es vivia en aquella època: que menjàven, on dormien, com caçaven, quins rituals fèien...  També farem un taller manual i apendrem un munt de coses! (PRI)

 Rastres d'animals 

Identificarem els diferents rastres que trobem a la natura: femtes, petjades, pells, aliments rosegats.... i així podrem detectar quins són els animals que viuen al bosc!  (INF+CI)

 Rastres d'animals 
WhatsApp Image 2021-10-08 at 18.07.51.jpeg
 El cos humà 

Amb un taller manipulatiu i experimental, amb materials reciclats, reconeixerem els sistemes digestiu, respiratori i circulatori, tot muntant-ne les diferents parts i entenent el seu funcionament. Construirem un petit esquelet i prendrem consciència del cos amb un taller sensorial (PRI)

20210209_091159.jpg
 Jocs i danses del món 

Durant un dia ben divertit coneixerem jocs, danses i tallers de diferents països del món, alhora que entendrem una mica més la diversitat cultural del nostre planeta (EI+PRI)

IMG-20180307-WA0002.jpg
 El Park Güell i Antoni Gaudí  

Visita del Parc per a descobrir els racons ideats per Gaudí i introduir els nens i nenes al Modernisme i a aquest geni de l'arquitectura. Taller de trencadís (EI i CI) i Gimcana (CM i CS)

 BARCINO: la ciutat Romana 

Coneixerem l’urbanisme de la ciutat romana de BARCINO, així com els trets principals de la religió, la política i la societat d’aquest període. Entrarem al Museu d’Història de la Ciutat. (CM i CS).

IMG_20171031_105410_edited.jpg
 Barchinona Medieval  (Gimcana) 

Apropament al món medieval: distingirem els estils romànic i gòtic, entendrem la societat Estamental y els gremis i descobrirem l’urbanisme de la ciutat així com el moment històric i l’expansió catalana pel Mediterrani.  (CM i CS).

Casa Batlló.jpg
 El Modernisme 

Coneixerem l’estil artístic del Modernisme inspirat en les formes de la natura, la modernitat i el món oriental. Veurem els edificis més emblemàtics del període: Casa Batlló, Casa Ametller, La Pedrera i Sagrada Família o Parc Güell (PRI)

 Creixement Urbanístic de Barcelona

Analitzarem els canvis urbanístics que ha patit Barcelona a través de la seva història: fundació romana de la ciutat, creixement medieval (Barri Gòtic i barri de la Ribera), Pla Cerdà, Vil·la olímpica i Fòrum. Amb especial émfasi a l'Eixample. (CM i CS).

Tarraco-2.jpg
 TARRACO: ciutat imperial 

Viatjarem fins l’antiga capital de la tarraconensis per estudiar els trets més importants de la història i la cultura romana. Visitarem els indrets romans més destacats de la ciutat: les muralles, el fòrum, el circ, l’amfiteatre i el museu arqueològic. (PRI)

RAVAL.JPG
 El RAVAL: mosaic de cultures 

Mitjançant un itinerari històric pel barri i un treball de camp, analitzarem el perfil social de la gent del barri, i conceptes com la integració, la immigració, la diversitat cultural i la convivència. (CM-CS)

DSC00747.JPG
 Girona: l'Edat Mitjana i el món jueu  

Analitzarem el període medieval en una ciutat cabdal per la història de Catalunya. Estudiarem l’arquitectura, la religió i la societat a través de diferents indrets: Catedral, muralles, Sant Pere de Galligants, Banys Àrabs, Call i Museu dels jueus. (PRI).

 BESALÚ: comtat Medieval 

Visita i gimcana passant pel pont romànic, la miqvé jueva i per les esglésies de Sant Pere i Sant Vicenç. Ideal per a assimilar els trets generals de la societat, l’art i les religions de l’Edat Mitjana.  (CM i CS).

Descoberta del Bosc-2.JPG
 Serralada Litoral: el bosc mediterrani 

A través de l’observació, taules dicotòmiques, rastres i altres elements aprendrem a distingir les principals espècies animals i vegetals de l’àrea mediterrània. Confeccionarem el nostre propi herbari a partir de diverses mostres que localitzem durant l’itinerari. (PRI)

aiguamolls-emporda.jpg

Itinerari entorn dels ecosistemes característics d’aquest Parc Natural. Coneixerem els animals que hi viuen, així  com l'estreta relació que tenen amb el paisatge que habiten i la importància de la seva protecció. (PRI).

 Els aiguamolls de l'Empordà 
Descoberta Litoral-2.jpg
 Decoberta del mar i la platja 

Passejant pel litoral, aprendrem com es formen les platges, quins éssers vius hi podem trobar: petxines, algues, cucs, etc. Recollirem, farem forats a la sorra i descobrirem sorpreses.  Visita al port opcional (INF-PRI)

Illes%20Medes-5_edited.jpg
 Illes medes: paradís biològic 

Introducció a la realitat geològica i ornitològica d’aquesta important reserva marina. Recorregut amb vaixell al voltant de les Illes Medes i observació de la fauna i la flora submarines a través de les finestres panoràmiques situades a la part inferior del vaixell. (INF+PRI)

 La Garrotxa: zona volcànica 

Sortida i descoberta d’aquest espai emblemàtic. Coneixerem les característiques del paisatge i la conformació del territori a partir del seu origen volcànic. Visita als volcans del Croscat i Santa Margarida i la Fageda d'en Jordà (PRI).

Delta del Llobregat.JPG
 Delta del Llobregat 

El Delta del Llobregat és un paradís natural enmig de grans infraestructures industrials i de serveis. L'itinerari proposa l'estudi de les característiques de l'ecosistema i incideix en la interacció de l'home amb el medi natural. (INF-PRI)