Recorreguts per espais naturals, històrics, culturals i artístics. Itineraris amb explicacions i activitats amenes per aprendre i sintetitzar coneixements.

Sortides al patrimoni històric i cultural
IMG-20180307-WA0002.jpg
 El Park Güell i Antoni Gaudí  

Visita del Parc per a descobrir els racons ideats per Gaudí i introduir els nens i nenes en el Modernisme ien aquest geni de l'arquitectura. Taller de trecadís (EI i CI) i Gimcana (CM i CS). - (EI+PRI)

 BARCINO: la ciutat Romana  

Coneixerem l’urbanisme de la ciutat romana de BARCINO, així com els trets principals de la religió, la política i la societat d’aquest període. Entrarem al Museu d’Història de la Ciutat. (CM i CS).

IMG_20171031_105410_edited.jpg
 BARCHINONA: la ciutat Medieval 

Apropament al món medieval: distingirem els estils romànic i gòtic, entendrem la societat Estamental y els gremis i descobrirem l’urbanisme de la ciutat així com el moment històric i l’expansió catalana pel Mediterrani.  (CM i CS).

Casa Batlló.jpg
 El Modernisme 

Coneixerem l’estil artístic del Modernisme inspirat en les formes de la natura, la modernitat i el món oriental. Veurem els edificis més emblemàtics del període: Casa Batlló, Casa Ametller, La Pedrera i Sagrada Família o Parc Güell (PRI)

 Creixement Urbanístic de Barcelona  

Analitzarem els canvis urbanístics que ha patit Barcelona a través de la seva història: fundació romana de la ciutat, creixement medieval (Barri Gòtic i barri de la Ribera), Pla Cerdà, Vil·la olímpica i Fòrum. Amb especial émfasi a l'Eixample. (CM i CS).

Picasso BCN.jpg
 PICASSO: el museu de Barcelona 

  Coneixerem la vida d'aquest fantàstic artista, analitzant l'obra que trobem en el Museu Picasso de Barcelona i coneixent les característiques principals de cada peíode. (PRI).

RAVAL.JPG
 El RAVAL: mosaic de cultures 

Mitjançant un itinerari històric pel barri i un treball de camp, analitzarem el perfil social de la gent del barri, així com conceptes com la integració, la immigració, la diversitat cultural i la convivència. (CM-CS)

JOANMIRO.jpg
 El mon oníric de Joan Miró  

Visitarem la Funsdació Joan Miró per conèixer el món oníric d'aquest artista  així com el seu procès creatiu (PRI).

 BESALÚ: comtat Medieval 

Visita i gimcana passant pel pont romànic, la miqvé jueva i per les esglésies de Sant Pere i Sant Vicenç. Ideal per a assimilar els trets generals de la societat, l’art i les religions l’Edat Mitjana.  (CM i CS).

Tarraco-2.jpg
 TARRACO: ciutat imperial 

Viatjarem fins l’antiga capital de la tarraconensis per estudiar els trets més importants de la història i la cultura romana. Visitarem els indrets romans més destacats de la ciutat: les muralles, el fòrum, el circ, l’amfiteatre i el museu arqueològic. (PRI)

DSC00747.JPG
 Girona: l'Edat Mitjana i el món jueu  

Analitzarem el període medieval en una ciutat cabdal per la història de Catalunya. Estudiarem l’arquitectura, la religió i la societat a través de diferents indrets: Catedral, muralles, Sant Pere de Galligans, Banys Àrabs, Call i Museu dels jueus. (PRI).

 DALÍ i el surrealisme 

Visitarem el Teatre-Museu Dalí per acostar-nos a l'estrambòtica vida d'aquest artista i apropar-nos a la seva obra i al moviment del surrealisme   (PRI).

Sortides al patrimoni natural
Descoberta del Bosc-2.JPG
 Descoberta del bosc 

A través de l’observació, taules dicotòmiques, rastres i altres elements aprendrem a distingir les principals espècies animals i vegetals de l’àrea mediterrània. Confeccionarem el nostre propi herbari a partir de diverses mostres que localitzem durant l’itinerari. (INF+PRI)

aiguamolls-emporda.jpg
 Els aiguamolls de l'Empordà  

Itinerari entorn dels ecosistemes característics d’aquest Parc Natural. Gràcies als diferents observatoris, coneixerem els animals que hi viuen així  com l'estreta relació que tenen amb el paissatge que habiten i la importànca de la seva protecció. (PRI).

Descoberta Litoral-2.jpg
 Decoberta del litoral 

Passejant pel litoral, aprendrem com es formen les platges, quins éssers vius hi podem trobar: petxines, algues, cucs, etc. Recollirem, farem forats a la sorra i descobrirem sorpreses.  Visita al port opcional (INF-PRI)

Illes%20Medes-5_edited.jpg
 Illes medes: paradís biològic 

Introducció a la realitat geològica, ornitològica d’aquesta important reserva marina. Recorregut amb vaixell al voltant de les Illes Medes i observació de la fauna i la flora submarines a través de les finestres panoràmiques situades a la part inferior del vaixell. (INF+PRI)

 La Garrotxa: zona volcànica 

Sortida i descoberta d’aquest espai emblemàtic. Coneixerem les característiques del paisatge i la conformació del territori a partir del seu origen volcànic. Visita als volcans del Croscat i Santa Margarida i la Fageda d'en Jordà (PRI).

Delta del Llobregat.JPG
 Delta del Llobregat versus civilització 

El Delta del Llobregat és un paradís natural enmig de grans infraestructures industrials i de serveis. L'itinerari proposa l'estudi de les característiques de l'ecosistema i incideix en la interacció de l'home amb el medi natural. (INF-PRI)