En aquesta estada realitzarem diversos jocs de la tradició catalana (bitlles, petanca, baldufa, etc.), aprendrem a moure’ns per la natura i a identificar les plantes del bosc. La última nit concloure’m amb una gran festa a l’envelat.

 

Activitats:

Arribada i introducció: Presentació de la historia i fil conductor de l’animació. Jocs de coneixença on els alumnes exploraran les instal·lacions i es familiaritzaran amb els monitors.

Jocs tradicionals: Aprendrem a divertir-nos com ho feien els nostres avis amb jocs antics com la petanca. Les bitlles catalanes, la xarranca, les xapes, cursa de rutlles, saltar la corda, etc...

Descoberta del bosc: Farem una passejada per l’entorn de l’alberg coneixent la fauna i la flora que ens envolta. També farem una recollida d’elements per fer una creació artística.

Jocs de nit i danses: Després de sopar farem diversos jocs pels voltants de l’alberg i conclourem amb unes danses per anar a dormir.

Preparació de l’envelat i llegendes catalanes: Prepararem l’envelat on farem la festa de la nit, realitzant nosaltres mateixos la decoració. Tot seguit, explicarem llegendes i contes de les que encara sentien els nostres avis.

Joc de bombardes: Separats per equips farem una guerra de bombardes amb projectils de paper i farina.

Festa de l’envelat:  Decorarem la sala com si fos un envelat i ballarem al ritme de la musica tal i com feien els nostres avis.

 

Objectius:

- Introduir l’alumnat en la importància del joc i la coneixença dels elements de la cultura popular.

- Valorar i respectar la natura i les tradicions populars.

- Aprendre a conviure tot respectant les normes i els companys.

- Fomentar la participació i la interacció entre els alumnes per aprendre a valorar el treball en equip.